Trečiadienio vakarą į Jurbarko viešosios bibliotekos pastatą trenkėsi P. Cvirkos g. atlėkęs BMW. Automobiliu skriejęs vairuotojas vos nepartrenkė merginos, kai trenkėsi į sieną. BMW lėkė taip greitai, kad peršoko ne tik bordiūrą, į gabalus ištaškė suolelį, bet ir pašokęs išmušė du pastato langus.

Supratęs, ką padarė, vairuotojas nutarė sprukti. Netrukus prie automobilio grįžo girtas vyras, kuris ėmė domėtis automobiliu ir jo vairuotoju. Įvykio vietą apžiūrėjusiems pareigūnams kilo įtarimų, kad tai – galimai automobilį vairavęs asmuo. Vyriškis buvo nugabentas į ligoninę, kur jam nustatytas 3,55 prom. girtumas.

Tai – sunkus girtumo laipsnis. Nuo sausio 1 d., pagal įstatymą, už tokį pažeidimą vairuotojams išvengti baudžiamosios atsakomybės nepavyksta. Ji taikoma jau nuo vidutinio girtumo – 1,5 prom.

Netrukus atsirado liudininkų, kurie pareigūnams nurodė automobilį vairavusį asmenį. "Tai buvo sekundžių reikalas, mašina trenkėsi į sieną už mano nugaros. Pati iškviečiau pagalbą. Dabar dar esu šoke, visa drebu", - sakė mirties tik atsitiktinumo dėka išvengusi mergina.

Ar minėtas vyras, ar kitas asmuo vairavo automobilį – nustatys tyrimą atliekantys pareigūnai.

Automobilį vairavusiam asmeniui teks ne tik pirkti naują automobilį - sudaužytas BMW - neberemontuojamas, bet ir atlyginti miestui bei bibliotekai padarytus nuostolius.

Šaltinis
Temos
Jurbarko rajono laikraštis „Šviesa“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)