„Gera žinia, kad gaisras 5.32 val. buvo likviduotas, gelbėjimo darbų vadovas paskelbė gaisro likvidaciją.

Įvykio vietoje naktį dirbo apie 60 sostinės ugniagesių, dabar dirbs mažesnės pajėgos, keletas ekipažų liks budėti.

Pasak D. Gurevičiaus, dėl tol, kad ugniagesiai dar naudoja vandenį iš hidrantų, esančių Panerių gatvėje, ši atkarpa iki šiol yra uždaryta, Panerių gatvės atkarpą dar saugo policijos pareigūnai. Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti tris pastatus, jie yra sandėliavimo ir pramoninės paskirties, išsaugotas įmonės keltuvas ir metalo smulkintuvas.

Įvykio vietoje visą laiką budėjo medikų ekipažai, taip pat dirbo savivaldybės, policijos, įmonės atstovai, aplinkosaugininkai.
D. Gurevičiaus teigimu, gaisro gesinimui naudotas vanduo buvo nusiurbiamas specialiomis cisternomis ir išvežamas, kad nepatektų į kanalizaciją ir neužterštų.

Per gaisrą nežuvo ir nebuvo sužalotas nei vienas žmogus. Apsaugotos transporto priemonės. Nors buvo stiprus vėjas, pavyko išvengti gaisro išsiplėtimo į ESO sandėlį, kur saugomi didelės galios rezerviniai transformatoriai. Jų viduje yra tonos alyvos. Taip pat pavyko apsaugoti tris šalia esančius pastatus. Gaisrą gesino apie 10 gaisrinių mašinų. Gaisras buvo gesinamas 11 valandų.

ELTA primena, kad gaisras buvo lokalizuotas trečiadienio vakarą, 22.20 val. Lokalizacija patvirtinama, kad ugnis nebesiplečia, tačiau gaisras nebūna pilnai užgesintas. Didelės galios transformatorinės, kurios užpildytos alyva, taip pat nenukentėjo.

1300 kvadratinių metrų plotas buvo apimtas skirtingų gaisro židinių, tada vis dar buvo rusenančių ir liepsnojančių atskirose vietose ugnies židinių.

PAGD teigimu, pranešimas apie gaisrą gautas 18 val. 32 min.
„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktorius Aleksandras Zubriakovas Eltai patvirtino, kad gaisras kilo „Lietuvos geležinkelių“ teritorijoje. Visgi teritorijoje, kurioje kilo gaisras, šiuo metu įsikūrusi įmonė UAB „Ruvis“.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) dėl padidėjusios taršos ragino gyventojus užsidaryti langus, neiti į lauką. NVSC ugdymo įstaigas Naujamiesčio, Karoliniškių rajonuose rekomenduoja ugdymo procesą ketvirtadienį tęsti nuotoliniu būdu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)