Kruvinas konfliktas sostinėje, Vilniaus g., prie alaus baro „La Birra Pub“ įvyko lapkričio 16-osios naktį. O Kalėdų rytą socialiniame tinkle mergina, pasivadinusi Gabriele, išplatino 9 sekundžių vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip nuo žemės pakilęs imtynininkas I. Mečajus smogia jai triuškinantį smūgį į veidą.

Vaizdo įrašą paviešinus žiniasklaidoje, pasklido įvairiausių kalbų apie tai, kas liko neparodyta.

Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Mindaugas Stravinskas, šiuo metu einantis viršininko pareigas, DELFI papasakojo, kad matė visą gatvėje darytą vaizdo įrašą, ne tik minėtąją ištrauką. Įrašą peržiūrėjo keletą kartų.

Pasak M. Stravinsko, ikiteisminio tyrimo duomenimis, konfliktas tarp dviejų kompanijų prasidėjo dar viduje, bare. Vienoje kompanijoje buvo I. Mečajus, kitoje – Gabrielė su draugais.

Pareigūno manymu, konfliktas kilo padauginus alkoholio. „Kas kam ką pasakė, negaliu komentuoti“, – sakė policijos viršininkas.

Gatvėje, prie baro, toliau aiškinantis santykius prasidėjo pasistumdymas, kuris netrukus peraugo į „smūgių sudavimą“.

„Iš video matyti, kad konflikte dalyvavo keletas žmonių, ten buvo maišalynė“, – pasakojo M. Stravinskas. Aktyviai konfliktavo nuo 2 iki 5 žmonių, tarp jų buvo ir merginų (ne visų jų veiksmus galima vertinti pagal Baudžiamąjį kodeksą). Bet Gabrielės tarp besistumdančiųjų nebuvo.

Policijos viršininkas patvirtino, kad I. Mečajus, gavęs smūgį, buvo parkritęs.

Kol jis kėlėsi, priėjo mergina ir imtynininkas jai smogė. Vaizdo įrašą nagrinėjusių pareigūnų manymu, mergina atsidūrė ne vietoje, o sportininkas smogė arčiausiai esančiam žmogui, t.y. savo skriaudikui.

„Panašu, kad jis neidentifikavo, kam smogia. Tikėtina, kad mergina tapo atsitiktine auka“, – sakė M. Stravinskas.

Šioje istorijoje policijai parašyti net trys pareiškimai, o ne vienas, kaip buvo teigiama iki šiol. Pareiškimą parašė Gabrielės draugas, kuriam sulaužyta nosis, Gabrielė ir I. Mečajus.

Pasak M. Stravinsko, du pareiškimai parašyti po konflikto praėjus maždaug 5 valandoms, trečiasis - po poros dienų.

Šiuo metu ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Gavus specialistų išvadas dėl kūnų sužalojimo laipsnio, tyrimas gali būti perkvalifikuotas į sunkų, nesunkų arba nežymų sveikatos sutrikdymą.