Bylos duomenimis, pernai spalį Tauragės rajone gyvenantis vyras sumanė pagrobti alkoholio iš vienos tame rajone esančios maisto prekių parduotuvės.

Kurį laiką parduotuvės aplinką stebėjęs pusamžis vyras užėjo į jos vidų, kur tuo metu tebuvo viena darbuotoja. Paprašęs pardavėjos paduoti alkoholinio gėrimo butelį, vyras sugriebė moterį iš už nugaros ir virtuviniu peiliu sužalojo jos ranką.

Įvykus grumtynėms, pardavėjai pavyko pasprukti nuo peiliu ginkluoto plėšiko. Likęs vienas parduotuvėje, užpuolikas iš kasos aparato pavogė 860 eurų ir pasišalino.

Ginkluotą plėšimą įvykdžiusį vyrą policijos pareigūnai netrukus surado ir sulaikė. Jam buvo pateikti kaltinimai dėl plėšimo panaudojant nešaunamąjį ginklą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Tauragės apylinkės prokuratūros prokuroras Nomedas Metrikis.

Praėjusią savaitę Tauragės apylinkės teismo nuosprendžiu vyrui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė. Teismo sprendimu, dalį paskirtos bausmės – 10 mėnesių laisvės atėmimo – Tauragės rajono gyventojas privalės atlikti po teismo nuosprendžio įsiteisėjimo, o likusios bausmės (1 metų 2 mėnesių laisvės atėmimas) vykdymas jam atidėtas dvejiems metams.

Iš nuteistojo priteistas turtinės žalos atlyginimas Klaipėdos teritorinei ligonių kasai už nukentėjusiosios pardavėjos gydymą ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Klaipėdos skyriui už jai išmokėtą nedarbingumo išmoką.

Nuteistasis taip pat privalės atlyginti patirtą neturtinę žalą. Teismas visiškai tenkino ir civiliniu ieškovu byloje pripažinto moters darbdavio pareikštą ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją