Gegužės 28 d. Vilniaus romų tabore buvo sugauta romų tautybės moteris (gim. 1976 metais), kuri pardavė 4 dozes narkotinių vyrui J. M. (gim. 1983 metais).

Vėliau romų tautybės moteris ištraukė iš apatinių drabužių ir pateikė policijos pareigūnams maišelį, kuriame buvo 29 „čekiai“, folijos lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis. Viena tokia dozė kainuoja 6 eur.

Moteris pareigūnams papasakojo, kad jau pati senai vartoja narkotines medžiagas, nuo 18 metų ji jau gerai žinoma teisėsaugos.

Narkotines medžiagas ji pardavinėja iš nevilties, artimųjų ji neturi, o narkotikams pinigų kitaip negali užsidirbti. Moteris žino, kad jos laukia ilgi metai už grotų, tačiau tikisi, kad nelaisvėje nevartos ir taip bent kiek ras vilties gyventi.

Vilniaus miesto antrame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos narkotinėmis medžiagomis ir dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (260 str. 1 d., 259 str. 1 d.)

Teismas romų tautybės moteriai skyrė griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą 1 mėn.

Taip pat sostinės antrojo policijos komisariato pareigūnai birželio 5 d. ant geležinkelio bėgių sulaikė 2 vyriškius: V. B. (gim. 1980 metais) ir M. V. ( gim. 1982 metais).

Pasirodo, kad pas vyriškius paviršutinės apžiūros metu buvo aptikta narkotikų: po 2 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis.

Abu asmenys uždaryti į areštinę dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.