Policija praneša, kad gruodžio 16 d. apie 21 val. 40 min. Vilniuje, Palydovo g., automobilių aikštelėje priešais Šv. Kazimiero bažnyčią buvo patikrintas automobilis „Audi A4“. Mašinoje sėdėjo trys vyrai (gimę 1992 m., 1996 m. ir 1992 m.).

Pareigūnai pasiteiravo, ar vyrai turi su savimi ar automobilyje draudžiamų daiktų? Ekipažas tikino, kad nieko neturi. Vieno vyro pareigūnai paprašė išlipti iš automobilio, išsiimti iš kišenių visus daiktus ir sudėti ant sėdynės.

Trisdešimt vienerių metų vyras iš kelnių kišenės ištraukė plastikinį maišelį su baltais milteliais. Jis prisipažino, kad tai – amfetaminas. Pas kitus du narkotinių medžiagų nerasta.

Vidurnaktį sostinės Helsinkio g., ties Vakariniu aplinkkeliu, pareigūnai pastebėjo įtartiną automobilį „VW Passat“. Sustabdžius paaiškėjo, kad automobilį vairavo aštuoniolikmetis, kartu važiavo septyniolikmetė keleivė.

Policininkai patikrino salone buvusią kuprinę. Joje rastas maišelis su dėžute, kurioje buvo žalia augalinės kilmės įtariama narkotinė medžiaga. Vairuotojas prisipažino, kad galimai narkotinės medžiagos priklauso jam.

Tuo pat metu atokioje automobilių aikštelėje ties Helsinkio ir Mozuriškių g. sankryža pastebėtas įtarimų sukėlęs automobilis BMW. Nuspręsta jį patikrinti.

Pareigūnams artėjant prie automobilio, vairuotojas išlipo. Policininkai pastebėjo, kad po automobiliu guli du permatomi polietileniniai maišeliai.

Aštuoniolikmetis paaiškino, kad juose – „žolė“. Viename maišelyje buvo indelis su žalia augalinės kilmės specifinio kvapo medžiaga, o kitame – suktinėms skirtas popierius. Patikrinus BMW ir vairuotoją daugiau draudžiamų daiktų nerasta.

Visi trys jauni vyrai sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją