Apie vandentiekio avariją tarnyboms pranešta sekmadienio popietę. Iš trūkusio vamzdžio pasipylęs vanduo iškėlė asfaltą, jis sutrūkinėjo.

Įvykio vietoje darbuojasi ne tik vandentiekio tarnybos darbuotojai, bet ir policijos pareigūnai. Pavojinga vieta pažymėta kūgiais. Eismą reguliuoja policijos pareigūnai.

Papildyta 15.36 val.: Įmonės „Vilniaus vandenys“ atstovai paneša, kad apie 12 val. Šeimyniškių g. 38, važiuojamoje dalyje tarp I ir II eismo juostų, pažeidus asfalto dangą pradėjo veržtis vanduo. Operatyviai į įvykio vietą buvo nusiųsta „Vilniaus vandenų“ avarijų likvidavimo brigada.

„Pirminiais duomenimis avarija įvyko dėl vandentiekio linijos pažeidimo – t. y. dėl sezoninių grunto svyravimų ir daromo poveikio įrangai galimai buvo pažeistas viena strateginių vandentiekio linijų, kuriuo vanduo tiekiamas centrinei miesto daliai, Žirmūnams“, – įmonės Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Smalskė.

Pranešama, kad dėl vandentiekio avarijos vandens tiekimas aplinkinių gatvių ir rajonų gyventojams nebuvo sutrikęs. Nuo besiveržiančio didelio vandens kiekio įlūžusi asfalto danga ir susidariusi įgriuva laikinai užpilta. R. Smalskės teigimu, eismui šiuo metu įvykis jokios įtakos neturi – automobiliai ir visuomeninis transportas gali pravažiuoti.

„Avarijos priežastys toliau bus tiriamos. Kadangi avarija įvyko judrios gatvės važiuojamoje dalyje, siekiant nesustabdyti eismo ir vilniečiams bei miesto svečiams nesukelti nepatogumų, avarijos pasekmės bus šalinamos tik naktį – trūkusio vamzdžio remonto darbai prasidės šiąnakt po vidurnakčio. Tikimasi, kad iki paryčių jie bus baigti. Likvidavus avariją, kelio danga taip pat bus atstatyta, tuo pasirūpinti įpareigoti bendrovės „Vilniaus vandenys“ partneriai“, – pranešė R. Smalskė.

\
„Delfi“ dėkoja skaitytojui už nuotraukas!

Pirminiais duomenimis, trūko šalto vandens vamzdis.