„Šiandien turime keturis stacionarizuotus asmenis. Iš jų vienas, regis, yra pėstysis, perėjoje parblokštas automobilio, ir trys, kurie patys paslydo. Ambulatoriškai gydosi iki 20 slystelėjusių pacientų“, – Lietuvos radijui sakė Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Traumatologijos punkto vedėjas Algimantas Pamerneckas.

Gydytojas, patardamas, kaip išvengti traumų esant tokiems orams, akcentavo, jog būtina ryte žvilgtelėti pro langą ir tinkamai apsirengti bei apsiauti.

„Pirma, ryte reikia nepamiršti pažiūrėti pro langą – ar pašalę, ar ne, ir atkreipti dėmesį į prognozę. Toliau – reikėtų apsiauti tinkamą šioms oro sąlygoms avalynę. Tai bene svarbiausia. Vasarinių batų padai nėra pritaikyti slidžiai dangai. Padai turėtų būti ruplėti.

Trečias dalykas, patarčiau apsivilkti ilgesnį ir storesnį paltą, o ne su striukelėmis bėgti. Krentant tada galima išvengti rankų lūžių, kartais net ir kojų lūžių. Vyresnio amžiaus žmonėms patarčiau nevaikščioti tamsiu paros metu, einant pasiimti lazdą“, – kalbėjo A. Pamerneckas.

Pasak sinoptikės Alvos Nagelytės, vienas sniegas dar nespėjo pasitraukti, o iš pietų jau priartėjo nauja sniego banga.

„Dabar pietryčiuose pradėjo snigti ir, atrodo, intensyvėja, o temperatūra daugelyje šalies rajonų svyruoja apie 0 laipsnių: rytinėje pusėje yra šiek tiek žemiau 0, vakariniame pakraštyje – iki 2, prie jūros – iki 3 laipsnių šilumos.

Sniegas, iškritęs naktį, beveik netirpsta, o į rytinius rajonus dar atkeliauja nauja gana smarkaus sniego porcija. Sniegas artimiausią naktį išplis į daugelį šalies rajonų. Galbūt nepasieks tik pajūrio“, – Lietuvos radijui popiet sakė sinoptikė.

Anot A. Nagelytės, penktadienį dieną temperatūra bus šiek tiek aukštesnė negu šiandien – apie 1–2 laipsnius šilumos, prie jūros pasieks 4 laipsnius. Sniegas, jos teigimu, šiek tiek slūgs, bet dar nenutirps. O intensyvesnė šiluma su lietumi Lietuvą turėtų pasiekti šeštadienį.

Tuo metu Automobilių kelių direkcija praneša, jog, ketvirtadienį, 13 val. duomenimis, magistralinių ir krašto kelių dangos yra daugiausia šlapios. Tik mažesnio intensyvumo krašto kelių dangos padengtos šlapiu sniegu ar provėžotos.

Rajoninių kelių ruožai, esantys gyvenvietėse, miškingose vietovėse yra padengti privažinėtu sniegu, slidūs.