Delfi.lt jau rašė, kad pirmadienį, rugsėjo 5 dieną, apie prieš 15 val. Į policiją skambinęs vyras (gim. 1957 m.) pranešė, kad viešoje vietoje, prie baro, moteris spjaudė ant praeivių ir keikėsi necenzūriniais žodžiais. Anot vyro, po pastabos dėl elgesio moteris išsitraukė ginklą iš rankinės ir šovė į jį.

Laimei, žmogus nebuvo rimtai sužalotas. Vyras medikų pagalbos atsisakė, tik nurodė, kad po šūvio jam perštėjo gerklę. Apie moters išpuolį papasakojęs vyras sekę ją iki Islandijos gatvės. Apibūdintos moters po pranešimo kaip mat leidosi ieškoti ginkluoti pareigūnai.

Po paros policija informavo, kad šaudė 35-erių moteris, ji sulaikyta.

Dėl įvykio buvo pradėtas tyrimas pagal BK 284 straipsnį. Viešosios tvarkos pažeidimas. Tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Prokuratūra nusprendė, kad į teismą suimti įtariamąją nesikreips, jai paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Panašu, kad vien šia byla įtariamajai nemalonumai nesibaigs – paimtas ginklas perduotas ekspertizei, o leidimo ginklui moteris neturi. Kai paaiškės, koks tai ginklas, paaiškės, ir kaip pasisuks tolesnis bylos tyrimas.

Asmenims, kurie po 2013 m. gruodžio 31 d., neturėdami teritorinės policijos įstaigos leidimo laikys dujinį pistoletą (revolverį), senovinį ginklą (jo kopiją), nedidelės galios (2,5 J – 7,5 J) šaunamąjį ginklą, bus taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)