Policija praneša, kad gruodžio 5 d., apie 9 val., Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ekipažas sostinės Justinškių g. pastebėjo automobilį „Opel“, išregistruotą automatiniu būdu Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Sustabdžius šį automobilį, paaiškėjo, kad jį vairavo užsienio pilietis (gimęs 1976 m.). Keturiasdešimt septynerių metų amžiaus vairuotojas pareigūnams pateikė vairuotojo pažymėjimą, išduotą Gruzijos Respublikoje. Jame policijos pareigūnai įžvelgė galimus klastojimo požymius, tačiau vairuotojas nepripažino, kad dokumentas yra netikras.

Vairuotojo pažymėjimas buvo pristatytas į Vilniaus Oro uosto Pasienio užkardą technologiniam dokumento įvertinimui. Paaiškėjo, kad pateiktas vairuotojo pažymėjimas yra klastotė, nes neturi ultravioletinio vandens ženklų atspindžio, kitų apsaugos ženklų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d.). Vyrui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)