Vilniaus Kelių policijos pareigūnai vairuotojų patikrinimo reidą pradėjo S. Batoro ir Rudens gatvių sankryžoje.

Čia sustabdyto „Volvo“ vairuotojas girtėjo akyse: iš pradžių įpūtė 0,52 prom., o paskui – 0,57 prom.

Po to mobilusis policijos postas persikėlė į Abiejų Tautų Respublikos plentą. Ten automobilio „Kia“ vairuotojas iš pradžių įpūtė 0,63 prom. Po 15 min. matuoklis jau rodė mažiau, bet norma vis tiek buvo viršyta – 0,55 prom. Vyras tikino, kad alkoholio nevartoja, bet darbe patyrė stresą ir išgėrė alaus.

Opelio vairuotoja, įpūtusi 0,50 prom., taip pat turėjo pasiteisinimą. Ji pasakojo, kad išgėrė vyno, bet prireikė skubiai vežti sunegalavusį katinėlį pas veterinarą.

Ten pat sustabdytas „Volvo“ vairavęs vyras įpūtė 1,16 prom. ir tapo reido rekordininkas.

Sustabdyto „Audi A6“ vairuotojas neturėjo teisės vairuoti, ją prarado už seniau padarytą pažeidimą, bet įsisodinęs merginą, iš Pagirių važiavo į parduotuvę Trakų Vokėje.

Nuo 22 val. vairuotojai buvo tikrinami Ukmergės gatvės pradžioje. „Porą alaus“ išlenkęs „VW Touareg“ vairuotojas pūstelėjo 0,63 prom. o netrukus dar daugiau – 0,82 prom.

Visiems 0,4 prom. viršijusiems vairuotojams gresia baudos nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Teisė vairuoti transporto priemones gali būti atimta nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių. Terminas gali būti trumpesnis – nuo šešių mėnesių iki vienų metų, bet tuomet bus draudžiama vairuoti automobilius be antialkoholinių variklio užraktų. Toks draudimas gali tęstis iki pusantrų metų.

Net keturi vairuotojai buvo pavojingai priartėję prie draudžiamos ribos: du įpūtė 0,39 prom., vienas – 0,42 prom., o kitas – 0,43 prom. Paskutiniai du nuobaudų išvengė tik dėl alkotesterio rodmenims taikomos paklaidos, kuri skaičiuojama vairuotojo naudai.

Pareigūnų dėmesio sulaukė ir „VW Passat“. Ant jo priekinio numerio trūko mėlynos dalies su raidėmis LT. Galinis numeris buvo tvarkingas. Patikrinus paaiškėjo, kad romų tautybės vairuotojas neturi teisės vairuoti. Kadangi vyras neseniai jau buvo už tai įkliuvęs, jo automobilis buvo uždarytas į aikštelę, kur saugomi policijos sulaikyti automobiliai.

Tokie reidus policija rengs ir ateityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)