Šeštadienį policijos pareigūnai vykdė reidą, tikrino vairuotojų dokumentus ir ar prie vairo žmonės sėda blaivūs. Apie 20-tą valandą Talino gatvėje vakaro vieno iš pareigūnų dėmesį patraukė „Toyota Prius“, kuriuo teikiamos pavežėjo paslaugos.

Sustabdytas Azerbaidžiano pilietis nepateikė vairuotojo pažymėjimo, kitų asmens dokumentų ir ėmė tikinti, kad tiesiog juos pamiršęs namuose. Vairuotojas patikino, kad pasirūpins ištaisyti nesusipratimą ir paskambino draugui.

Draugas gana ilgai nepasirodė, pareigūnai tuo metu patikrino automobilį ir pagal rastus dokumentus ėmė tikrinti asmens tapatybę. Paaiškėjo, kad vyras ne tik neturi teisės dirbti Lietuvoje – jis neturi leidimo net būti mūsų šalyje, tad Azerbaidžiano pilietis turi būti deportuotas iš Lietuvos.

Supratęs, kad išsisukti nepavyks, „Toyota“ vairavęs vyras staiga ėmė bėgti ir prapuolė artimiausiuose daugiabučių kiemuose. Pareigūnų toks manevras nesutrikdė, jie kaip mat leidosi paskui bėglį.

Pareigūnai netrukus surado užsienietį, kuris jau buvo spėjęs išsikviesti pagalbą, kad jam padėtų pabėgti. Draugas atvyko, tačiau slapta išvežti bėglio nespėjo. Pareigūnai patiktino po kiemus besisukiojusį „Toyota Prius“ ir rado jame susigūžusį Azerbaidžiano pilietį, kuris dar nesėkmingai bandė priešintis pareigūnams.

Nelegalo gyvenimas Lietuvoje po šių gaudynių baigėsi. Azerbaidžiano piliečiui surašytas protokolas dėl nepateiktų dokumentų. Vyras buvo sulaikytas, bus sprendžiama dėl jo deportavimo iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją