23.31 val. Bendrajame pagalbos centre skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus m., Eglinės Sodų 5-ojoje g., dega gyvenamasis namas.

Gaisro vietoje dirbantys gelbėtojai Delfi.lt informavo, kad ugnis visiškai sunaikino 1 pastatą, nuo jo užsidegė greta stovinčio statinio stogas.

Dar 2 netoliese stovinčius statinius ugniagesiams pavyko apsaugoti.

Anot gelbėtojų, žmonių aukų išvengta, nes name, kuriame kilo gaisras, buvo sumontuotas dūmų detektorius.

Kai jis įsijungė, atbėgo kaimynas ir pažadino 2 miegojusius gyventojus, šie spėjo išbėgti į lauką.

Papildyta:

Per 12 minučių nuo pranešimo apie gaisrą atvykus ugniagesiams, gyvenamojo namo stogas jau buvo įkritęs. Gaisrą gesino 16 ugniagesių gelbėtojų, atvyko 3 gaisrinės autocisternos. Per gaisrą namas sudegė. Apdegė ir šalia stovėjusio kaimynų namo siena. Ugniagesiams pavyko laiku sustabdyti tolesnį ugnies plitimą.

Pasak gaisravietėje apsilankiusios Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiosios specialistės Rasos Lietuvaitės, pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti dėl netvarkingos elektros instaliacijos, tikėtina, kad jis įsiplieskė namo palėpėje.


„Kadangi žmonės turėjo dūmų detektorių, skaudžios nelaimės pavyko išvengti, – sakė pareigūnė. – Todėl noriu dar kartą paraginti gyventojus įsigyti dūmų detektorių. Jų dėka išgelbėta jau ne viena gyvybė. Gaisras ypač pavojingas naktį, kai visi miega, o šaižus dūmų detektoriaus signalas prižadins jus tik jam kilus ir jūs spėsite išsigelbėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją