Policijos pareigūnai rugsėjo 1 d. gavo pranešimą, kad apie 19 val. 56 min. Vilniuje, Buivydiškių k., vyrui (gimusiam 2000 m.) norint atsiskaityti už kelionę automobiliu „Toyota Prius“, pavežėjas, traukdamas daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą, pareikalavo 100 eurų.

Nukentėjusysis iš automobilio pabėgo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 22 str. 1 d. Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių.

ir pagal BK 180 str. 1 d. Tas, kas panaudodamas fizinį smurtą ar grasindamas tuoj pat jį panaudoti arba kitaip atimdamas galimybę nukentėjusiam asmeniui priešintis pagrobė svetimą turtą, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)