Policija praneša, kad sausio 17 d. apie 22 val. 20 min. Vilniaus geležinkelio stotyje iš stovinčio tranzitinio traukinio „Kaliningradas-Sankt Peterburgas“, atidarę vagono duris, išlipo du vyrai.

Juo nedelsiant sulaikė geležinkelio stotyje dirbantys saugos tarnybos „Ekskomisarų biuras“ darbuotojai.

Paaiškėjo, kad abu vyrai yra Baltarusijos Respublikos piliečiai, vienas gimęs 1980 m., o kitas – 1972 m. Nustatyta, kad jie abu turi galiojančias Šengeno valstybių vizas.

Baltarusiai tuo pačiu traukiniu išvyko į Baltarusijos Respubliką. Jie buvo lydimi iki Kenos pasienio punkto.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis teigia, kad dėl traukinio personalo klaidos įvyko nesusipratimas.

Vilniuje traukinio palydovės dėl nežinomų priežasčių atidarė vagono duris. Du keleiviai tai pamatė ir išlipo.

„Vilniaus geležinkelio stotyje pasienio kontrolės punkto dabar nėra. Tas traukinys pravažiuodamas pro Vilnių sustoja techniniam sustojimui.

Tuo metu jokių išlipimų nėra numatyta. Keleiviai gali išlipti Kenoje, ten yra kontrolės punktas.“

Anot G. Mišučio, Vilniuje išlipę baltarusiai turėjo Šengeno vizas, dokumentai buvo tvarkingi, jie galėjo išlipti Kenoje, bet ten neišlipo ir išvyko su traukiniu toliau.

Papildyta:

„LTG Link“ komunikacijos partnerė Olga Malaškevičienė informavo, kad nuo Vasario 1 d. tranzitiniai traukiniai iš Rusijos per Vilnių nevažiuos, jie bus nukreipiami važiuoti per Vaidotus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)