Vilniaus pareigūnai informuoja, kad vasario 2 d. apie 13 val. 30 min. policijai buvo pranešta pranešimas, kad Vilniuje, Fabijoniškių rajone, netoli prekybos centro „Mandarinas“ (P. Žadeikos g.) dega autobusas.

Atvykus į įvykio vietą buvo matyti atvira liepsna degantis autobusas „Karosa“ (pagamintas 1996 m.). Apdegė ir šalia stovėjęs automobilis.

Taip pat tą pačią dieną apie 12 val. 48 min. bendruoju pagalbos numeriu iš mobiliojo ryšio telefono paskambinęs asmuo pranešė, kad prekybos centre „Mandarinas“ yra bomba. Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos ir paaiškėjo, jog šis pranešimas melagingas.

Nepraėjus nei parai, jau prieš vasario 3-iosios pusiaudienį, intensyviai dirbę Vilniaus miesto šeštojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai nustatė ir sulaikė padegėją, kuris, be to, buvo ir melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų autorius. Paaiškėjo, kad jis melagingais pranešimais jau kurį laiką nuolat trikdė specialiųjų tarnybų darbą. Įtariamasis P.G. (gim. 1987 m.) prisipažino įvykdęs minėtas nusikalstamas veikas.

P. G. pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. (Turto sunaikinimas ar sugadinimas) ir 285 str. 2 d. (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę).

Padegėjui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Be to, jam gali būti pateikti tūkstantiniai ieškiniai ne tik už autobusus, bet ir už spec. tarnybų, reagavusių į melagingą pranešimą apie sprogmenį, darbą.

Policija įspėja, kad melagingi pranešimai apie visuomenei gresiantį pavojų niekuomet nebus vertinami kaip pokštas. Visais atvejais – tik kaip nusikaltimas, kurio tyrimui yra skiriamas ypatingas dėmesys.

Šis sulaikytasis prieš keletą metų jau teistas už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų.