Vilniaus apskrities policija praneša, kad sausio 20 d. apie 0 val. 48 min. Vilniuje, Ateities g., neblaivus (1,94 prom.) vyras (gimęs 1988 m.) vairavo pavogtą automobilį „Volvo V50“. Paaiškėjo, kad šią mašiną jis sausio 19 d. nuo 23 val. 30 min iki 23 val. 50 min. pagrobė kartu su kitu vyru (gimusiu 1984 m.) iš automobilių aikštelės Vilniuje, Ateities g.

Apie 1 val. 40 min. Vilniuje, Grigiškėse, Kauno Vokės g., automobilis „Audi“, vairuojamas girto (tikrintis atsisakė) vyro (gimusio 1984 m.), nuvažiavo nuo kelio į griovį.

Apie 12 val. 30 min. Vilniuje, S. Batoro g., girtas (2,74 prom.)vyras (gimęs 1975 m.) vairavo automobilį „VW Passat“.

Apie 14 val. 50 min. Vilniuje, Dariaus Gerbutavičiaus g., neblaivi (2,19 prom.) moteris (gimusi 1990 m.) vairavo automobilį „Nissan“.

Apie 21 val. 50 min. Vilniuje, Maksimiškių g., neblaivus (1,55 prom.) vyras (gimęs 1992 m.) vairavo automobilį „VW Passat“.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Sekmadienio naktį Vilniuje Kelių policijos skyriaus pareigūnai surengė reidą. Visi patikrinti vairuotojai buvo blaivūs. Nustatyti du pažeidėjai, abu – užsieniečiai pavėžėjai.

O. Milašiaus g. patikrintas automobilio „Toyota Prius“ vairuotojas turėjo savo šalies vairuotojo pažymėjimą, bet neturėjo kitų dokumentų, leidžiančių naudotis tuo pažymėjimu Lietuvoje.

Ozo g. sustabdytas vairuotojas iš Tadžikistano tikino, kad pažymėjimą paliko namie. Kadangi Lietuvos policijos duomenų bazėse nėra informacijos apie užsienyje išduotus vairuotojo pažymėjimus, užsieniečiai vairuotojai privalo šį dokumentą vežiotis. Vyrui įteiktas šaukimas atvykti į Kelių policiją. Jeigu paaiškės, kad jis neturi pažymėjimo, turės sumokėti 300 Eur baudą ir metams neteks teisės vairuoti Lietuvoje.

Sausio 20 d. užregistruoti 49 eismo įvykiai. Sužeisti 2 žmonės. Viena avarija įvyko dėl neblaivaus vairuotojo kaltės.

Žiemą didesnį rūpestį pareigūnams kelia gatvėse ir automobilių aikštelėse tyčia slidinėjantys ir „saulutes“ mašinomis piešiantys vairuotojai.

Penktadienį sostinės kelių policija už chuliganišką vairavimą pričiupo du jaunuolius. 2004 m. gimęs „Lexus“ ir 2001 m. gimęs BMW 320 vairuotojai nuošalioje aikštelėje Terminalo gatvėje mėgavosi šonąslydžiu ir „paišė saulutes“

Pirmas „driftintojas“ įkliuvo 23 val., o antras – po valandos. Pareigūnų teigimu, vairuotojai savo veiksmais sukėlė pavojų eismo saugumui, sau ir kartu važiavusiems keleiviams. Už tai gresia bauda nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų.

Pastaruoju metu tokiems pažeidimams sostinės kelių policijos skyriaus pareigūnai skiria ypatingą dėmesį. Prieš savaitę Vilniuje už chuliganišką vairavimo pavyko pričiupti net 8 vairuotojus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)