Pirminiais duomenimis, jis nėra teistas ar kitaip žinomas teisėsaugai.

Keliuose interneto tinklalapiuose nurodoma, kad šis asmuo yra „žinomas tarptautinis visuomenės veikėjas“, kompozitorius, žurnalistas, laikraščių „Baltishe Rundschau“, „Baltic Review“ ir „Baltijskoe Obozrenije“ leidėjas bei vyriausiasis redaktorius, Lietuvos vokiečių sąjungos prezidentas, nuo 1993 m. iki šiol Vokietijos žurnalistų sąjungos narys.

Tinklalapyje rekvizitai.lt taip pat nurodoma, kad Lietuvos vokiečių sąjungai vadovauja Ingvar Heinrich Lotc.

Pirmadienį Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjai tikrino gautą informaciją. Pareigūnams buvo papasakota, kad Nemenčinės plente yra pardavinėjami narkotikai – amfetaminas.

Narkotikus pardavinėja prie parduotuvės

Vėlų pirmadienio vakarą policijos pareigūnai kelias valandas stebėjo aplinką ir galiausiai prieš pat jų akis buvo įvykdyta nusikalstama veikla. Minimas vyras prie prekybos centro šviesiaplaukei moteriai pardavė galimai narkotinę medžiagą amfetaminą, todėl tyrėjai net nesuabejoję suskubo sulaikyti abu asmenis.

Tuo pačiu metu pareigūnai sulaikė ir pirkėją, ir pardavėją. I. H. Lotcas sostinės antrojo policijos komisariato tyrėjams sulaikymo metu prisipažino, kad pardavė amfetaminą šviesių plaukų moteriai, taip pat atskleidė, jog namo rūsyje turi dar apie 20 gr amfetamino.

DELFI žiniomis, kratos metu rūsyje pareigūnai rado vyro laikomas narkotines medžiagas, svarstykles bei folijos lankstinukus. Rūsyje buvo lova, knygos, rūbai bei įvairūs kiti daiktai.

Po kratos rūsyje pareigūnai tikrino ir namus. Juose buvo rasa folijos lankstinukų su galimai narkotinės medžiagos likučiais bei polietileniniai maišeliai narkotinėms medžiagoms dėti.

Policijai nebuvo žinomas

Policijos duomenimis, I.H. Lotcas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 260 straipsnio 1 dalį (Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu), jam gresia laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Pareigūnams iškvietė policiją

Slaptos policijos operacijos metu pareigūnai sulaikė ir galimai amfetaminą iš I. H. Lotco nusipirkusią moterį.

Sostinės antrojo policijos komisariato tyrėjai įtariamąją sustabdė prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje, ją nusivedė nuošaliau. Moters delne surado į foliją suvyniotus baltos spalvos miltelius, kaip įtariama, amfetaminą. Pas galimą pirkėją iš viso buvo rasta 3 gr galimai narkotinės medžiagos.

Prekybos centro stovėjimo aikštelės nuošalioje vietoje įvykusį moters sulaikymą pastebėjo pilietiškos moterys, jos pradėjo šaukti, klausinėjo, kas vyksta. Moteriai neuniformuoti pareigūnai paaiškino, kad jie yra valstybės tarnautojai ir šiuo metu yra vykdoma slapta policijos operacija.

Vėliau paaiškėjo, kad moterys galimai nepatikėjo parodytu pareigūno dokumentu ir iškvietė policiją. Bendrajam pagalbos centrui buvo pasakyta, kad du neuniformuoti vyrai antrankiais surakino moterį. Į iškvietimą atvykusiems mobilios kuopos pareigūnams tyrėjai paaiškino situaciją ir paprašė pagalbos į komisariatą nuvežant sulaikytą vyrą, kuris yra įtariamas narkotinių medžiagų platinimu.

Su įkalčiais sulaikyta moteris DELFI papasakojo, kad nusipirko amfetamino, jį vartoja jau 5 metus. Ji teigė, kad nėra priklausoma, vartoja tik tada, kai turi pinigų.

Teista už sukčiavimą

Sulaikytai moteriai (gim. 1979 m.) pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 259 straipsnį (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti). Pati moteris pasakojo, kad yra teista už sukčiavimą.