Delfi redakciją pasiekė įdomus vaizdo įrašas. Jame nufilmuotas vyras, užpuolęs 12 autobuso vairuotoją. Incidentas vyko rugsėjo 28 d., 21.30 val., Skaidiškėse. Pasirodo tai galimai neblaivus „Grinda“ darbuotojas. Jis ne tik gąsdino viešojo transporto keleives, bet ir patį vairuotoją.

Vyras vartojo necenzūrinius žodžius, nelipo iš autobuso ir grasino vairuotojui jį sumušiąs. „Grinda“ darbuotojas galiausiai puolė už stiklo stovintį vyrą.

Autobuso vairuotojas susisiekė su Delfi ir papasakojo, kodėl neblaivus vyras pradėjo jam grasinti.

Vairuotojas pasakojo, kad viskas prasidėjo galinėje 12 autobuso stotelėje, kai buvo pažadintas miegantis vyras. Jis buvo apsirengęs „Grinda“ įmonės drabužiais. Neblaivus vyras galimai susapnavo kažką negero, nes atsikėlęs iš karto puolė vairuotoją. Jis siūlė jam išlipti iš autobuso ir vyriškai išsiaiškinti iškilusią problemą.

Vairuotojas prašė agresyvaus keleivio išlipti, tačiau jis neklausė. Galiausiai buvo iškviesti policijos pareigūnai.

Viliaus apskrities policijos komisariato komunikacijos poskyrio specialistas Paulius Radvilavičius Delfi pasakojo, kad policijos pareigūnai į šį iškvietimą nevyko, nes jis buvo atšauktas. Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta, kad pagalbos nebereikia. Pasirodo, kad neblaivus vyriškis pabėgo iš autobuso išgirdęs, kad atvyksta pagalba.

„Tai sostinės autobuso vairuotojo kasdienybė“, – sakė užpultas autobuso vairuotojas.

„Grinda“ susisiekė su mumis po to, kai buvo pasidalinta informacija apie agresyvų jų darbuotojo elgesį autobuse. Įmonės rinkodaros ir komunikacijos specialistė Dovilė Lisauskaitė pakomentavo susidariusią situaciją.

„Dėkojame pilietiškam vilniečiui už suteiktą informaciją apie mūsų darbuotojo elgesį viešoje vietoje. Apgailestaujame, kad galimai neblaivus mūsų darbuotojas po darbo viešoje vietoje elgėsi netinkamai. Bendrovė negali daryti įtakos savo darbuotojų laisvalaikio leidimui, tačiau laikosi nuostatos, kad toks įmonės vardą diskredituojantis darbuotojų elgesys yra nepriimtinas ir netoleruotinas nei darbo metu, nei jam pasibaigus.​ Informuojame, kad šiandien įvyko pokalbis su šiuo darbuotoju. Dėl padarytos žalos įmonės reputacijai​ jo​ galimybės ir toliau dirbti mūsų bendrovėje bus įvertintos artimiausiu metu. Esame pasiruošę dėl šios situacijos bendradarbiauti su AB „Vilniaus viešasis transportas“ ir teisėsauga​“​, – teigė moteris.

DELFI už vaizdo įrašą dėkoja Liutaurui.