Anot pareigūnų, lapkričio 18 d., apie 17 val., Vilniaus r., Avižienių sen., Sudervės g., patruliuojantis Vilniaus apskr. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažas patikrinti sustabdė automobilį BMW.

Kaip paaiškėjo, automobilį vairavo aštuoniolikmetis Ukrainos pilietis (gim. 2005 m.), kuris policijos pareigūnams pateikė tik skaitmeninį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, bet vairuotojo pažymėjimo nepateikė.

Jaunuolis savo telefone parodė vairuotojo pažymėjimo, išduoto Ukrainoje, nuotrauką. Kadangi pažymėjimas sukėlė įtarimų, o vairuotojas gyvena netoliese, buvo nuspręsta nuvykti į jo gyvenamąją vietą ir suteikti galimybę pateikti dokumentą.

Namuose vairuotojas nenoriai pateikė vairuotojo pažymėjimą ir pripažino, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti – pažymėjimas yra suklastotas ir pirktas Ukrainoje prieš tris mėnesius, o jis pats nėra įgijęs teisės vairuoti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 300 str. 2 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją