Ketvirtadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai paskutinę dieną veikiančiame Tverečiaus PKP tikrino iš Baltarusijos įvažiuojančias transporto priemones. Automobilį „Chrysler Grand Voyager“ su lietuviškais registracijos numeriais vairavęs 42-ejų Vilniaus gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus dokumentus. Tačiau akivaizdus vairuotojo jaudulys VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Dėl to vilniečio kraisleris, talkinant muitinės pareigūnams, buvo patikrintas detaliai.

VSAT pareigūnų nuojauta neapvylė. Paaiškėjo, kad po automobilio variklio gaubtu, tarp radiatoriaus ir variklio, įrengta slėptuvė, kurioje vyras vežėsi 1 100 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilnietis sulauks 3 500–6 000 eurų baudos. Be to, jis gali netekti automobilio, kuriuo neteisėtai gabeno rūkalus.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi Tverečiaus pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją