Nusikaltimas įvykdytas Vilniuje, rugsėjo 18 d. Paryčiais į miegančios vilnietės butą kažkas įsibrovė per langą. Moteris užpuoliko negalėjo įsidėmėti - jis buvo prisidengęs gobtuvu, kambaryje buvo tamsu.

Bylos ėmėsi Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai, turintys patirties tirti seksualinio pobūdžio nusikaltimus. Mažiau nei po poros mėnesių ją pasiekė žinia, kad įtariamasis sulaikytas. Trečiadienį, lapkričio 11 d. teisme vyras suimtas. Teismo koridoriumi vedamas vyras stengėsi dengti veidą. Šį veidą žino ne vienas - vyras teistas jau vienuolika kartų.

Teismui užteko įrodymų, kad įtariamasis galėjo išžaginti 1952 m. gimusią moterį. Prokuratūros pateiktas prašymas suimti 1982 m. gimusį vyrą trims mėnesiams patenkintas.

Nors nusikaltimas įvykdytas taip, kad jo nukentėjusioji neatpažintų, vyras nepagalvojo, kad įkalčiai kalba kur kas svariau, nei žmonės. Policijos tyrėjų kruopštumas tiriant įkalčius padėjo atskleisti, kas lankėsi moters namuose.

Nusikaltimo metu moteriai grasinta. Mieganti užpulta moteris prie kaklo pajuto šaltą geležtę, ji spėjo, kad tai galėjo būti peilis. Vyras tylomis sudraskė jos naktinius marškinius ir seksualiai išnaudojo. Po to dingo tuo pačiu keliu - spruko per tą patį langą, per kurį buvo įsibrovęs.

Sulaikius įtariamąjį paaiškėjo, kad vienuolika kartų teistas vyras laisvėje išbuvo apie dvejus metus. Paskutinį kartą už grotų jis išbuvo 7 metus už išžaginimą ir plėšimą.

Ar įtariamasis galėjo padaryti ir daugiau nusikaltimų, kol kas nepranešama.