Kaip BNS sakė Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininkė Liucija Borusevičienė, pirmadienį E.Č. buvo pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį - viešosios tvarkos pažeidimas.

Įtariama, kad teisėsaugai žinomas jaunas vyras šeštadienį vakare sumušė parlamentarą R.Šukį, kuris vedžiodamas šunį įsivėlė į jo ir 23-ejų moters konfliktą.

Įtariamasis po apklausos paleistas. Minėta moteris kol kas neapklausta, todėl nežinoma, ar ji iš tikrųjų buvo per prievartą laikoma automobilyje.

R.Šukį kaip nukentėjusįjį ketinama apklausti šią savaitę.

Incidentas įvyko amatininkų prekyvietėje, Tymo kvartale. R.Šukys žurnalistams teigė šioje vietoje vedžiojęs šunį ir išgirdęs pagalbos šauksmą. Jis pastebėjęs, kaip kažkoks vyras automobilyje "Audi" laiko uždaręs moterį ir mažametį vaiką. Parlamentaras bandė jai padėti, tačiau susikivirčijo su agresyviu vyru. Šis esą trenkė jam per veidą.

Dėl sumušimo parlamentaras dar tą patį vakarą kreipėsi į medikus.

Seimo narys tvirtino pats negalėjęs iškviesti policijos, nes palikęs namie telefoną, o pagalbos iš aplinkinių nesulaukęs - du pro šalį važiavę jaunuoliai esą neturėjo telefono, o pravažiuojantis taksistas atisakė kviesti policiją.

Tuo tarpu R.Šukio sustabdyti du vilniečiai (pavardės redakcijai žinomos) BNS pateikė šiek tiek kitokią įvykio versiją. Jie teigė parlamentaro nepažinę, tačiau jo nurodytą pilką "Audi" apžiūrėję. Mašinoje apgaravusiais stiklais iš tikrųjų sėdėjo moteris, tačiau ji nerodė jokių ženklų, kad ją reikėtų gelbėti.

"Tame "Audi" nieko įtartino nevyko. Paskui prie mūsų automobilio priėjo kažkoks vyras, kuris elgėsi agresyviai. Jis susikivirčijo su vyriškiu, kuris vedžiojo šunį. Dėl visa ko iškvietėme policiją ir nuvažiavome", - sakė vilnietis.

Policijos pareigūnai BNS patvirtino, kad policijos ekipažas į įvykio vietą buvo išsiųstas po minėtų vilniečių skambučio. Netrukus policijai apie įvykį pranešė ir namo parėjęs R.Šukys.

Šio incidento atgarsiai pasiekė ir šalies policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių. Mat parlamentaras pareiškė, kad į įvykio vietą atvykę policininkai, "užuot sutramdę siautėjantį užpuoliką, ramiai klausėsi rusiškų keiksmažodžių bei grasinimų, bandė derėtis su įtariamuoju, jam kaip nukentėjusiajam nurodė nereplikuoti ir neauklėti pareigūnų".

V.Grigaravičius Vilniaus miesto policijos vadovui Sigitui Mecelicai pirmadienį pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą ir išsiaiškinti, ar sostinės Patrulių rinktinės pareigūnai nepadarė tarnybinių nusižengimų.