Iš Šalčininkų rajono kilęs, bet Vilniuje jau kurį laiką gyvenantis 26 metų Valdemaras Zaciška (Valdemar Zaciško) dar ilgai prisimins liūdnai pasibaigusį nuotykį su sostinės policijos pareigūnams gerai pažįstama 36 metų prostitute Diana Derkač.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo V. Zaciškai iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – pažeidimo protokolą policijos pareigūnai vyrui surašė dėl to, kad šis ne tik naudojosi prostitutės paslaugomis, bet ir nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų bei jiems pasipriešino.

Teisėjas Valdas Bugelevičius nutarė, kad kaltę pripažinęs ir dėl incidento gailėjęsis V. Zaciška į valstybės biudžetą privalės sumokėti 144 eurų baudą.

Dėl to, kad su V. Zaciška susitarė dėl seksualinių paslaugų teikimo, buvo nubausta ir D. Derkač – dar antradienį teismas jai skyrė 215 Eur baudą. Tai jau buvo dešimtas kartas, kai moteris buvo nubausta už vertimąsi prostitucija. Nustatyta, kad seksualines paslaugas už pinigus ji teikia nuo 2012 m.

Bylos duomenimis nustatyta, kad dar spalio 16 d., apie 18 val., sostinės Fabijoniškių mikrorajone gyvenantis V. Zaciška su draugu atvyko į D. Derkač nuomojamą butą – už tai, kad moteris suteiks lytines paslaugas, jis sumokėjo 50 Eur avansą.

Tačiau šiandien V. Zaciška negali pasakyti, ar spėjo pasinaudoti moters paslaugomis. „Nepamenu“, – teisme tepasakė jis.

Tuo metu policijos pareigūnai nurodė, kad tądien buvo iškviesti į S. Stanevičiaus g. esantį daugiabutį – juos iškvietė prostitucijos paslaugas teikianti D. Derkač. Ji nurodė, kad vaikinai elgiasi agresyviai, grasina ir neišeina iš jos buto.

Moters teiginiai pasitvirtino – atvykę pareigūnai susidūrė su agresyviai nusiteikusiu V. Zaciška. Prostitutės bute alkoholinius gėrimus gėręs vyras nevykdė pareigūnų reikalavimų, keikėsi necenzūriniais žodžiais, o kai jam buvo nurodyta sėdėti fotelyje, kol šie išsiaiškins visas konflikto aplinkybes, už prostitucijos paslaugas avansą sumokėjęs V. Zaciška griebė vienam policininkui už uniformos ir jau ketino dešine ranka smogti, bet jį spėjo sustabdyti pareigūno kolega. Bet ir šis nukentėjo – vyras pareigūną pastūmė.

Administracinėn atsakomybėn patrauktas V. Zaciška kaltės neneigė, tačiau apie konfliktą su prostitute ir policininkais teisme nesugebėjo nieko papasakoti.

„Tada buvau per daug išgėręs – na, muštis, gal ir nesimušiau, o kad galėjau kalbėti necenzūriniais žodžiais, tai tiesa, iš tikrųjų nieko nepamenu, pamenu tik nuo tada, kai mane išleido iš policijos“, – sakė vyras.

Jis nesugebėjo paaiškinti ir kodėl prostitucija besiverčianti moteris iškvietė pareigūnus. „Gal todėl, kad su kolega buvome per daug išgėrę“, – svarstė jis.

Kodėl šaukėsi policijos pareigūnus, antradienį teisme turėjo galimybę paaiškinti ir D. Derkač, tačiau ji posėdžio pradžios taip ir nesulaukė – išsigandusi žurnalistų spruko iš teisingumo rūmų.

DELFI primena, kad anksčiau policijos pareigūnų pagalbos šaukėsi ir kita prostitutė, kuri pas klientą sutiko vykti į jo namus. Čia moteris išsiskalbė savo drabužius, o ryte, kai vyras pasinaudojo jos paslaugomis, pareikalavo susimokėti. Į savo namus laisvo elgesio moterį pasikvietęs Andrejus Šantariovas pusnuogę prostitutę išgrūdo pro duris – jai pagelbėjo kaimynai.