Pirminiais duomenimis, rugpjūčio 11 d. 10 val. 19 min. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, iš vyro (gim. 1965 m.) sukčiavimo būdu (į mobilaus ryšio telefoną paskambinę sukčiai išviliojo internetinio banko prisijungimo duomenis), buvo pasisavinti 7 950 eurai.

Tą pačią dieną 11 val. 27 min. pranešta, kad Vilniuje, iš moters (gim. 1951 m.) sukčiavimo būdu (į mobilaus ryšio telefoną paskambinę sukčiai prisistatė finansų analitikais ir pasiūlė investuoti į internetinę platformą), buvo pasisavinta 15 510 eurų.

Taip pat 12 val. 14 min. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, iš vyro sukčiavimo būdu (į mobilaus ryšio telefoną paskambinę sukčiai pasiūlė investuoti į kripto valiutą), buvo pasisavinti apie 27 000 eurų.

Nuo sukčių ketvirtadienį nukentėjo ir dar vienas žmogus: 13 val. 37 min. informuota, kad Vilniuje, iš vyro (gim. 1963 m.) sukčiavimo būdu (į mobilaus ryšio telefoną paskambinę sukčiai išviliojo internetinio banko prisijungimo duomenis), buvo pasisavinti 800 eurų.

Iš viso patiklūs žmonės neteko virš 51 tūkst. eurų.

Dėl įvykių policija pradėjo ikiteisminius tyrimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją