Klaipėdos apskrities policija praneša, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos, kad du Vilniaus rajono gyventojai gali platinti narkotikus.

2023 m. lapkričio mėn. Raseinių r., ties Kryžkalniu, kriminalinės policijos pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo važiavo įtariamieji.

Uostamiesčio kriminalistai atliko kratą įtariamųjų automobilyje ir rado labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos – mefedrono (bendra masė – daugiau kaip 500 g, gryno – beveik 300 g).

Jaunuoliai anksčiau nebuvo teisti. 24 m. vaikinas niekur nedirba, o jo 23 m. draugas dirba vienoje iš Vilniaus bendrovių. Abiem pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinės medžiagos kiekiu.

Vilniečiai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau 24 m. vaikinui skirtas suėmimas. Kitam jaunuoliui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)