Incidentas įvyko 21 val. 30 min., kai 37 metų K. I. bėgiojo po Vingio parką, o sutuoktinių pora buvo išėjusi pasivaikščioti su šunimi. Be šuns savininkų ir sportininko daugiau žmonių toje vietoje nebuvo, niekas nenukentėjo.

Įvykį abi pusės aiškina skirtingai. Kaip pasakojo šunį nušovęs vyriškis, bėgiodamas jis pastebėjo jo link bėgantį šunį be pavadėlio ir antsnukio. Šuo vyrą sugriebė už kairės rankos, ir tada jis dešine ranka išsitraukė teisėtai savigynai nešiojamą šaunamąjį ginklą bei šunį nušovė.

Tuo tarpu sutuoktiniai policijai teigė, kad jų šuo nebuvo priartėję prie vyriškio, jis šunį nušovė, kai juos skyrė maždaug 10-ties metrų atstumas. Sutuoktiniai teigia, kad, nušaudamas šunį, K. I. jiems padarė 3200 litų materialinį nuostolį. Šuns lavoną dabar tirs ekspertai. Jie taip pat aiškinasi, ar šuo sužeidė, ar buvo palietęs sportavusį vyrą.

Vilkpėdės policijos nuovados vadovas, vyresnysis inspektorius Andrejus Zdanovičius sakė BNS, kad už tai, kad be antsnukio ir pavadėlio vedžiojo šunį, jo savininkai bus nubausti administracine bauda. Jie pripažįsta, kad vedžiojo šunį be antsnukio ir pavadėlio.