Kaip pranešė VSAT, 4.10 val. Vilniaus geležinkelio stotyje ruošdamiesi išlipančių atvykusio tranzitinio traukinio Maskva - Kaliningradas keleivių dokumentų patikrai, VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai pastebėjo, kad iš vieno vagono kartu su keleiviais išlipusi grupė asmenų bando perlipti traukinių kelią juosiančią tvorą.

Pasieniečiai sulaikė tvoros nespėjusius perlipti 4 asmenis. Dar penki asmenys spėjo perlipti tvorą.

Pasieniečiai apie tai informavo policijos patrulius, kurie netrukus bėglius sulaikė.

Paaiškėjo, kad visi sulaikytieji - 4 suaugusieji ir 5 nepilnamečiai - yra čečėnų tautybės Rusijos piliečiai. Jie turėjo traukinio bilietus iki Kaliningrado.

VSAT pareigūnai apie sienos pažeidėjus informavo Baltarusijos pasieniečius ir visus sulaikytuosius per Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punktą traukiniu Vilnius - Gudagojis grąžino Baltarusijos pasienio apsaugos tarnybai.

Anksčiau šią savaitę Lietuvos pasieniečiai sugrąžino į Baltarusiją pėsčiomis sieną perėjusius 17 čečėnų, daugiausia moterų ir vaikų.

Nuo 2000 metų rudens pasieniečiai pastebėjo tendenciją, kad dažniausiai Rusijos piliečiai į Lietuvą nelegaliai bando patekti iššokdami iš tranzitu per Lietuvą į Kaliningrado sritį ir iš jos vykstančių traukinių.

VSAT prognozuoja, kad po spalio pabaigoje Maskvoje įvykusios įkaitų dramos nelegaliai Lietuvos sieną kertančių čečėnų gali padaugėti.