Pranešimą apie Skaidiškėse aprašinėtą stotelę Vilniaus policija gavo trečiadienį, spalio 3 d.

Ant pastato sienų nutepliotos mažiausiai trys „Z“ raidės.

Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigia, kad dėl įvykio pradėta administracinė teisena.

Pareigūnai Vilniaus r. savivaldybei ir administracijai išsiuntė prašymą nuvalyti draudžiamus simbolius.

Lietuvos Respublikos Seimas 2022 m. balandžio 19 d. priėmė Administracinių nusižengimų kodekso 524 straipsnio ir Susirinkimų įstatymo 5 straipsnio pataisas.

Lietuvoje uždraustas totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių, kuriuos šie režimai naudojo ar naudoja jų įvykdytai ar vykdomai karinei agresijai, vykdomiems ar įvykdytiems nusikaltimams žmoniškumui ir karo nusikaltimams propaguoti, platinimas, naudojimas susirinkimuose, viešosiose vietose arba kitoks viešas demonstravimas.

Draudžiamais simboliais laikomi dvispalvė (juodos ir oranžinės spalvų) Georgijaus (Šv. Jurgio) juosta bei Rusijos kare su Ukraina naudojami simboliai - raidės „Z“ ir „V“.

Pažeidusiems šiuos reikalavimus numatyta administracinė atsakomybė – bauda asmenims nuo 300 iki 700 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1200 eurų.

Įvykdžius nusižengimą pakartotinai asmenims numatyta bauda nuo 500 iki 900 eurų, o juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 800 iki 1500 eurų. Taip pat visais atvejais privalomas daikto, kuris buvo administracinio nusižengimo padarymo įrankis, konfiskavimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją