Anot policijos, sausio 21 d., apie 10.20 val., Vilniaus r., Šatrininkų sen., Grigaičių k., sustabdytas nuosavas automobilis „Toyota Prius“, kurį vairavo neblaivus (1,16 prom.) Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėjas (gimęs 1966 m.).

Delfi duomenimis, pareigūnams įkliuvo teisėjas Vilmantas Ambrulevičius.

Pirminiais duomenimis, neblaivų vairuotoją ir automobilį pasiėmė atvykusi žmona.

Surašytas protokolas pagal LR ANK 422 str. 5 d. (transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs arba apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai).

Teisėjų taryba aiškinasi aplinkybes

Teismas praneša, kad teisėjų taryba aiškinasi aplinkybes ir kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą dėl viešojoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie neblaivų automobilį vairavusį Vilniaus regiono apylinkės teismo teisėją Vilmantą Ambrulevičių.

Gavus tai patvirtinančius duomenis, Teisėjų taryba nedelsdama inicijuos teisėjo drausminės atsakomybės procedūrą dėl teisėjo vardo galimo pažeminimo.

Teisėjų taryba visuomet principingai reagavo ir vertino kiekvieno bendruomenės nario poelgius, kuriais galėjo būti pažemintas teisėjo vardas. Teisėjų taryba primena, kad teisėjams yra keliami patys aukščiausi etikos, moralės, nepriekaištingo elgesio ir atsakomybės standartai. Teisėjo elgesys tiek vykdant tiesiogines funkcijas, tiek laisvu nuo darbo metu, privalo būti pavyzdinis.

Pasiprašė atleidžiamas iš pareigų

Teismo kanclerė Vilma Grigaravičienė Delfi informavo, jog teisėjas šiuo metu yra nedarbingume, jis jį pasiėmė nuo šiandien, pirmadienio. Teigiama, jog teisėjas praėjusią savaitę dirbo, neatostogavo.

Taip pat V. Grigaravičienė informavo, kad Vilmantas Ambrulevičius teismo pirmininko patarėjai pranešė, jog yra pateikęs prašymą atleisti iš užimamų pareigų.

„Jam šiuo metu yra suteiktas nedarbingumas nuo šiandien,. Taip pat jis teismo pirmininko patarėją yra informavęs, kad pateikė prezidentūrai prašymą atleisti iš užimamų pareigų“, – Delfi teigė V. Grigaravičienė.

Pasirodo, kad V. Ambrulevičius teisėjų dirba beveik 19 metų, o per tiek laiko spėjo ir pasižymėti.

Teigiama, kad dėl jo procesų buvo visokių bylų dėl drausmės, garbės ir teismo sprendimų. Delfi ne kartą rašė apie V. Ambrulevičiaus nusižengimus, jis už juos yra gavęs ir ne vieną griežtą papeikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)