01.30 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniaus rajone, Rukainių seniūnijoje, Minsko plente, dega krovininis automobilis, vežantis automobilius.

Degė „BMW X1“ ir „BMW 520i“. Per gaisrą žmonės nenukentėjo.

2012 m. gamybos automobilius ugnis gerokai suniokojo. Vieną „BMW 520i“ nuo vilkiko spėta nukelti dar iki atvykstant ugniagesiams, tad jis apdegė mažiausiai. Trys iš penkių brangių automobilių sudegė nepataisomai.  

Krovininio automobilio vairuotojas sakė, kad važiuodamas į Minsko pusę jis pajuto dūmų kvapą ir pamatė, kad dega vežami automobiliai. Tik vieno iš šešių BMW ugnis nepalietė.

„Sustojau, bet automobiliai jau degė. Net nežinau kam jie buvo skirti, žinau tik, kad kažkam užsienyje“, – sakė vyras.

Pamatęs liepsnas vairuotojas bandė pats gelbėti BMW. Vieną jų jam pavyko atkabinti, tačiau priekinė dalis nuo šalia degusių automobilių apsilydė. Vienintelis nepaliestas ugnies – antrame aukšte pritvirtintas BMW. Iš trijų liko tik apdegę rėmai, kurie vis dar smilko antradienį apie pietus prie krovininio automobilio atvykus tyrėjams.

Dar naktį užgesinto gaisro priežastis tyrėjams atrodė gana keista – anot vieno dirbusiųjų vietoje, tokių gaisrų pasitaiko retai. Automobiliai nė nebuvo užvesti, kai ėmė degti.

Ugnis suniokojo ne tik naujus BMW, bet ir krovininį automobilį. Nuo karščio sprogo kelios padangos ir apsilydė priekabos rėmas.