Nors per pusdienį buvo patikrinta apie dvi dešimtis skelbimų, prisiskambinti pavyko vos kelioms moterims, kitos, panašu, tądien poilsiavo ir į skambučius neatsakinėjo.

Pirmoji, su kuria pareigūnui, apsimetusiam klientu, pavyko susitarti dėl vizito, už valandą pageidavo gauti 60 eurų. Nuomojamo buto duris 28 metų mergina atidarė itin lengvai apsirengusi. Pamačiusi policijos pažymėjimą tarė: "Tai gal apsirengsiu...".

Mergina piktinosi, kad policija ją pernelyg dažnai gaudo - nespėjanti mokėti baudų. Nors patikrinus duomenų bazę paaiškėjo, kad ne taip jau ir dažnai - paskutinįkart protokolas dėl vertimosi prostitucija jai buvo surašytas gruodžio pradžioje (gruodžio 23 d. teismas jai už tai skyrė 750 litų baudą).

Ši mergina prostitute dirba jau ne vienerius metus, už tai daug kartų bausta administracine tvarka. Profesionalė skundėsi sunkmečiu - po Naujųjų metų, įvedus eurą, labai smarkiai sumažėjo klientų: ateina koks vienas per dvi dienas. Prostitutė tvirtino, kad jau net nuomos neturi kuo sumokėt, bute gyvena skolon.

Galbūt dėl tos pačios priežasties neremontuoja lovos - pajudinus ji smarkiai bilda. Turint minty merginos veiklos specifiką, kaimynams bildesys turėtų gerai girdėtis ir dieną, ir naktį.

Tą vakarą pareigūnams pavyko apsilankyti ir pas dvi drauges, kurios savo paslaugas vertina kukliau - ir viena, ir kita už valandą savo darbo pageidavo gauti 30 eurų. Jos irgi tvirtina, kad įvedus eurą, klientų smarkiai sumažėjo. "Nežinau, kodėl šitaip...", - atsiduso internete save "apvalute" ir "minkštute" vadinanti 32 metų moteris.

Metais vyresnė jos kolegė, kol buvo rašomi protokolai, neprarado geros nuotaikos: "Valanda 30 eurų, jūs mus gaišinat!". Protokole, pasiaiškinimo grafoje rašydama, kad labai gailisi, prisiminė savo pirmąjį pasiaiškinimą: "Parašiau, kad prostitucija užsiimu, nes noriu sekso".

Net ir gavusios šaukimus į teismą, kur joms bus vėl paskirtos baudos, moterys neprarado linksmumo - policininkus išlydėjo sakydamos: "Grįžkit su šampanu ir gėlėmis!".