Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius sakė, kad pranešimas apie partrenktą dviratininką buvo gautas 3.11 val. Į pranešimą pareigūnai reagavo žaibiškai ir septyniolikmetį dviratininką taranavusį lengvąjį automobilį aptiko Jeruzalės mikrorajone.

„Su draugu dviračiais važiavome namo, kai Jeruzalėje pastebėjome įtartinai mus stebintį automobilį, kuris netrukus mums užkirto dviračių taką, – pasakojo taranuoto dviratininko draugas. – Vairuotojas pradėjo pusiau rusiškai, pusiau lietuviškai rėkti, kad atiduotumėme dviračius. Aš tada iš karto moviau per sankryžą į kitą kelio pusę (buvau ne taip arti tos mašinos kaip draugas) ir bevažiuojant per sankryžą išgirdau, kaip tas automobilis „prakasais“ varo. Paskui pasigirdo smūgis – atsisukęs pamačiau, kad draugas guli po mašinos galu“.

Pasak liudytojo, greičiausiai išsigandęs BMW vairuotojas nusprendė sprukti, tačiau nuvažiavo ne toli – prie netoliese esančių kioskų. „Aš bėgau į kiemą skambinti policijai“, – sakė jis.

Pasak Vilniaus policijos atstovo P. Radvilavičiaus, į pranešimą apie partrenktą dviratininką pareigūnai reagavo žaibiškai ir netrukus atvykę į įvykio vietą dar spėjo rasti BMW. Tiesa, supratęs, kad jam gresia nemalonumai, lengvojo automobilio vairuotojas išvažiavo.

Policininkai ėmė persekioti BMW, tačiau į teisėtus pareigūnų reikalavimus vairuotojas nekreipė dėmesio. Policijos darbuotojai buvo priversti į pagalbą pasitelkti pastiprinimą, tačiau dideliu greičiu sostinės gatvėmis skriejęs automobilis buvo nesustabdomas. Ilgą laiką persekiotas BMW be valstybinių numerių dingo iš pareigūnų akiračio.

„Šis įvykis tiriamas toliau, pareigūnai tikisi, kad automobilis bus surastas“, – sakė policijos atstovas. Jo teigimu, partrenktas dviratininkas susižalojo nesunkiai – jis atsisakė medikų pagalbos.