Sprendžiant iš pareigūnų surinktos medžiagos bei pas įtariamąjį rastus įvairių įmonių suklastotus rekvizitus, įtariama, kad jis - gerai veikiančios organizuotos nusikalstamos grupės, užsiimančios sukčiavimais bei finansiniais nusikaltimais, narys.

Kaip pranešė Mokesčių policijos departamentas, prisistatęs realiai veikiančios Vilniuje registruotos įmonės komercijos direktoriaus vardu, 20-metis Saulius Kurgonas su tikslu apgaule užvaldyti svetimą turtą stambiu mastu, sudarė sutartį dėl naftos produktų įsigijimo su Mažeikių rajone registruota bendrove.

Įtariama, kad S.Kurgonas sutartyje suklastojo realiai veikiančios įmonės duomenis, komercijos direktoriaus parašą bei sutartį patvirtino suklastotu antspaudu. Tuo tarpu tikrasis įmonės komercijos direktorius nieko nežinojo apie jo vardu sudaromą sandėrį.

Vykdant suklastotą sutartį, jau kitą dieną į S.Kurgono nurodytą vietą turėjo būti pristatyta 20 tonų dyzelinių degalų, kurių vertė - daugiau nei 33 tūkst. litų.

S.Kurgonas buvo sulaikytas trečiadienio vidurdienį Vilniuje, nusikaltimo vietoje, netrukus po to, kai su Mažeikių įmonės atstovu pasirašė sutartį. Sutartis buvo pasirašoma netoli Arkikatedros esančioje kavinėje.