Pareigūnams apie vagystes buvo pranešta tik po keleto dienų – pirmadienio vakare gautuose raštuose sakoma, jog vagystės pastebėtos vasario 24-ąją: iš Aušros Vartų koplyčios pavogti 7 širdies formos auksiniai ir sidabriniai votai (padėkos, įžado ar prašymo ženklai, tvirtinami šalia ypač garbinamo šventojo atvaizdo) - nuostolis 3500 litų, o iš Šv. Teresės bažnyčios Pociejų koplyčios - sidabruoto žalvario altoriaus fasado puošnaus uždangalo – antependiumo – elementai, žala įvertinta 15 tūkst. litų.

Paaiškėjo, kad religines relikvijas pavogė T. B. (gim. 1980 m.), R. I. (gim. 1979 m.) ir B. G. (gimusi 1982 m.). Ir moteris, ir abu vyrai gerai žinomi policijai, teisti už vagystes ir narkotikus.

Grobį jie supjaustė ir beveik viską išlydė (rasta keletas neišlydytų gabalėlių). Lydinius (bendras svoris – apie 300 gramų) pareigūnai rado miesto lombarduose.

Sulaikytieji 48 valandoms uždaryti į areštinę. Ketvirtadienį policija su prokuratūra tarėsi dėl kardomųjų priemonių skyrimo. Tikėtina, kad penktadienį bus kreipiamasi į teismą dėl jų suėmimo.

Votai iš tos pačios koplyčios buvo pavogti ir maždaug prieš metus. Vagis buvo surastas ir nuteistas. Viena pirmųjų dabartinio tyrimo versijų buvo tokia, kad tai to paties vagies darbas. Tačiau netrukus buvo nustatyta, kad jis dar sėdi pataisos namuose.