Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai tyrimą pradėjo gavę informacijos, kad grupė asmenų, sostinėje organizavę statybos darbus, galimai pasisavindavo didžiąją dalį pajamų.

Buvo nustatyta, kad įtariamieji įdarbindavo žmones iš užsienio, dažniausiai iš Ukrainos Respublikos. Oficialiai užsieniečiams darbininkams buvo mokamas minimalus atlyginimas ir jo dalis buvo skirta privalomiems mokesčiams valstybei.

Neoficiali atlyginimo dalis buvo mokama kitais būdais. Tam buvo sukurta gudri schema, pasitelkiant specialiai Lenkijoje bei Ukrainoje įkurtas tų pačių įtariamųjų kontroliuojamas įmones.

Pirminiais skaičiavimais, nusikalstamos schemos organizatoriai galėjo pasisavinti daugiau nei 2,5 milijonų eurų.

Liepą pareigūnai apklausė tris su nusikaltimo organizavimu susijusius įtariamuosius, jų bendrovėse bei namuose atliktos kratos.

Policija nustatinėja padarytą žalą, valstybei nesumokėtų mokesčių dydį. Neatmetama, kad įtariamųjų padarytų nusikaltimų spektras gali prasiplėsti, nes tyrimas tęsiamas, vyksta tarptautinis bendradarbiavimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją