Įvairiose feisbuko grupėse plintančiame vaizdo įraše užfiksuotas incidentas autobuse Naujoje Vilnioje.

Rusakalbė moteris reikalauja gražinti jai telefoną, bet jaunuolis meta telefoną kitam žmogui. Moteris puola prie šio, o tas telefoną vėl meta atgal.

Girdėti daug keiksmažodžių. Kažkas vis kartoja, kad čia – ne Rusija ir sveikina su Naujais Metais.

„Linkiu, kad per šiuos metus liktų kuo mažiau tokių parazitų, kurie tyčiojasi iš kitų, o tuo pačiu parazitai yra ir tie kurie tiesiog sėdi ir abejingai stebi lyg nieko nevyksta šalia. Tut ne rosija, bet žmogiškumas visur turi būti. Ypač silpnesniems“, – rašo vaizdo įrašu pasidalijęs vyras.

Vilniaus apskrities policija dėl šio įvykio gavo tris pranešimus.

Sausio 2 d. 23 val. 37 min. į policiją kreipėsi anonimas. Jis šiame įraše įžvelgė neapykantą, chuliganizmą, turto prievartavimą ir sugadinimą.

Sausio 3 d. 0 val. 22 min. policijai nuorodą į vaizdo įrašą atsiuntęs vyras teigė, kad socialinėje erdvėje pamatė vaizdo įrašą, kuriame akivaizdžiai žeminamas žmogaus orumas.

Tą pačią dieną 11 val. 48 min. policija gavo dar vieną anoniminį pranešimą, kad jaunuoliai atėmę telefoną, žemino moters garbę bei orumą ir kurstė tautinę nesantaiką.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Incidentą tiria Vilniaus 3 policijos komisariatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)