Nurodytu adresu iškart atskubėjo sostinės policijos patruliai. Bute jie aptiko labai susijaudinusią, iš baimės net drebančią 18-metę. Taip pat šiame bute buvo dar viena mergina (gim. 1990 m.) ir 40-metė moteris. Šios dvi sulaikytos.

Išvaduotoji 18-metė pareigūnams papasakojo, kad pernai lapkritį Alytuje susipažino su vaikinu, vairavusiu automobilį "Mercedes" su norvegiškais numeriais.

Prieš porą savaičių jis pakvietė ją atvažiuoti į Vilnių. Mergina atvažiavo, naujasis pažįstamas nusivedė ją į butą Savanorių prospekte.

Pasak 18-metės, vos įėjus į butą vyras ją sumušė, atėmė telefoną bei asmens tapatybės kortelę ir išžagino. Po to pareiškė, kad dabar ji dirbs prostitute. Pagrasino, kad jei bandys kam nors pasiskųsti ar kreiptis į policiją, susidoros ir su ja, ir su jos artimaisiais.

Dvi savaites mergina buvo verčiama aptarnauti klientus, pinigus pasiimdavo jos kankintojas. Kai jo bute nebūdavo, sekso vergę prižiūrėdavo 40-metė vyriškio bendrininkė.

Kai mergina bandydavo pasipriešinti, būdavo iškart sumušama.

Po dviejų savaičių kančių, trečiadienį, merginai kažkaip pavyko paskambinti į policiją.

Nukentėjusioji ir bute sulaikytos 40-metė bei 24 metų mergina (pastarosios vaidmenį šioje istorijoje policija dar aiškinasi) nuvežtos į Vyriausiąjį policijos komisariatą, įvykio aplinkybes aiškinasi Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.