Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, pasieniečiai sulaikė parskridusį britų įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą 32-ejų vilnietį.

Pasieniečiai nustatė, kad įtardama neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, vyro paiešką dar 2015 m. birželį paskelbė Vilniaus policija.

Sulaikytąjį pasieniečiai atvesdino į Vilniaus oro uosto pasienio kontrolės punkto patalpas. Tą pačią dieną vilnietį VSAT pareigūnai perdavė atvykusiam paieškos policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai sulaikė 75 žmones (iš jų 58 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš jų 853 VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat įkliuvo 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją