Delfi skaitytojai pranešė, kad prie pastato, esančio Raugyklos gatvėje, darbuojasi gausios ugniagesių gelbėtojų pajėgos. Dirbantys žmonės dėvi cheminės apsaugos kostiumus, o iš pastato vidaus neša mėlynas statines su taršos ženklais.

Pareigūnų duomenimis, pastate po grindimis aptikta pavojingų medžiagų. Pirminėmis žiniomis, rasta apie 100 gramų gyvsidabrio. Kiekis išties nemažas, mat viename termometre yra apie 2 gramus šios medžiagos.


Papildyta: Apie 10.30 val. tarnybos gavo pranešimą, kad remontuojant butą, esantį šalia krišnaitų bendruomenės centro, po grindimis, rasta gyvsidabrio.

Atvykę į nurodyta vietą, ugniagesiai pamatavo nuodingų medžiagų skleidžiamą koncentraciją. Paaiškėjo, kad rodikliai leistiną normą viršija net 100-tą kartų.

Pastate yra 6 butai, iš jų evakuota apie 20 gyventojų. Cheminių likvidavimo centro specialistai renka medžiagas, valo patalpas.

Raugyklos gatvė nebuvo uždaryta, tačiau dėl įvykio patekti prie namo nėra galimybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)