Spalio 7 d. apie 8 val. Vilniuje, Pilaitės pr., Kelių policijos skyriaus ekipažas pastebėjo „VW Passat“. Šio vairuotojas sukėlė įtarimų dėl jauno amžiaus ir automobilio techninės būklės. Pareigūnai nusprendė sustabdyti ir patikrinti automobilį bei vairuotoją.

Automobilį „VW Passat“ vairavęs jaunuolis (gimęs 20005 m.) nenoriai bendravo, vengė atsakinėti į klausimus. Vaikinas pateikė neva Lenkijos Respublikoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Dokumentas pareigūnams pasirodė įtartinas, pastebėta klastojimo požymių. Galiausiais jaunuolis prisipažino, kad vairuotojo pažymėjimą įsigijo už 1 tūkst. 500 eurų per pažįstamus Vilniuje, o teisės vairuoti nėra įgijęs.

Su suklastotu vairuotojo pažymėjimu Kelių policijos skyriaus pareigūnams spalio 8 d. įkliuvo dar vienas vairuotojas. Apie 14 val. 40 min. Ukmergėje, Kauno g., buvo sustabdytas patikrinti automobilis „VW Passat“. Mašiną vairavo dvidešimt šešerių metų vyras.

Tikrinant vairuotojo pažymėjimą, neva išduotą Ukrainos Respublikoje, taip pat pastebėta klastojimo požymių. Vairuotojas irgi vengė atsakinėti į pareigūnų klausimus, nepripažino, kad dokumentas netikras.

Atlikus technologinį dokumento įvertinimą, paaiškėjo, kad pateiktas vairuotojo pažymėjimas neturi mikro šrifto, Ukrainos Respublikos teritorijos ribos atžymėtos netiksliai, o dokumente pažymėtas Ukrainos herbas yra išblukęs. Vyras nėra įgijęs teisės vairuoti transporto priemones.

Abiem atvejais vairuotojai buvo nuvežti į policijos komisariatą. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją