Policijos pareigūnai primena, kad tą dieną 12.20 val. M. J. (gim. 1989 m.) ir E. S. (gim. 1987 m.), būdami apsvaigę nuo alkoholio, Vievyje išėję į važiuojamąją kelio dalį, stabdė pravažiuojančius automobilius. Užkirtę kelią vienam iš automobilių, jį sustabdė ir užlipo ant variklio dangčio. E. S. vairuotojui ir keleivei rodė nepadorius gestus, demonstravo nuogą užpakalį.

Apie 21.30 val. Vievyje M. J. jau su kitu draugu M. L. (gim. 1989 m.), būdami apsvaigę nuo alkoholio, į vaizdo stebėjimo kamerą mėtė akmenis, šaligatvio blokus, lipo ant kameros stulpo, bandė jį išjudinti. Vėliau, tęsdami savo nusikalstamus veiksmus, paėmė prie prekybos centro stovėjusį dviratį ir jį sulaužė mėtydami ir trankydami į asfaltą.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, pripažino, kad visi trys vyrai kalti dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. 1 d. (Viešosios tvarkos pažeidimas), padarymo.

M. J., teistas keturis kartus, buvo kaltinamas dėl dviejų nusikaltimų padarymo. Teismas jį nuteisė 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme, ją atidedant 1 metams ir 6 mėnesiams.

E. S., anksčiau teistas už chuliganiškus veiksmus, šį kartą nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme, ją atidedant 1 metams.

Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai jau gerai pažįsta E. S., jis ne kartą patekęs į jų akiratį. Be to, paskutinį kartą E. S. teismo pripažintas kaltu dėl narkotinių medžiagų platinimo, jam paskirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Nuosprendis dar neįsiteisėjęs, apskųstas apeliacine tvarka.

M. L., teistas du kartus, šį kartą nuteistas 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme. Kadangi paskutinio teismo sprendimu jam buvo atidėtas bausmės vykdymas 2 metams, todėl Trakų teismas subendrino skirtas bausmes ir paskyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Trakų teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas.