Ketvirtadienio popietę VSAT pareigūnai Jašiūnų miestelyje (Šalčininkų r.) prie degalinės sulaikė automobilius „Audi A6“ ir „Citroen C5“ su baltarusiškais registracijos numeriais. Šios šalies automobilių srautas Lietuvoje nuolat didėja, baltarusiai čia ieško prekių, kurios pas juos senokai dingo dėl ES įvestų sankcijų ir apribojimų. O pasieniečiai turėjo informacijos, kad minėtais dviem automobiliais gali būti gabenamas nelegalus krovinys.

Automobiliai ir juos vairavę 37-erių ir 42-ejų Baltarusijos piliečiai buvo pristatyti į Kenos pasienio užkardos Šumsko pasienio kontrolės punktą – ten yra detaliai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

VSAT pareigūnų turėta informacija pasitvirtino. Kruopčiai tikrinat automobilius paaiškėjo, kad abiejų jų kėbuluose įrengtos slėptuvės.

Aptikę slėptuves, iš įvairių „Audi A6“ ertmių pasieniečiai iš ten ištraukė 656 pakelius, o iš sitroeno – 430 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką užsieniečiams pradėtos administracinės teisenos. Baltarusiškų rūkalų gabentojų laukia tūkstantinės baudos. Mažesnį kiekį gabenęs vyras atsipirks nuo 2 000–5 590 eurų bauda, kitam teks prarasti 5 460–6 000 eurų.

Po apklausos pasieniečiai baltarusius paleido, įteikę šaukimus atvykti į Kenos pasienio užkardą, kai bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.

Šioje užkardoje laikinai saugomi sulaikyti automobiliai su atvertomis slėptuvėmis ir cigaretės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją