„Mane užgavo Astijaus žodžiai”, – ištarė Tomas Danisevičius, pranciškonų dvasininko brolio A.Kungio pusbrolis.

Šeštadienį "Lietuvos rytas" rašo, kad 43 metų vyrą, neslepiantį savo netradicinės lytinės orientacijos, įžeidė 49 metų Astijaus raginimas gėjus vadinti pederastais. Jis mano, kad pusbrolis sąmoningai atvėrė senas žaizdas.

„Matyt, jam tai irgi skaudi tema”, – sakė Ispanijoje laivų inžinieriumi mechaniku dirbantis T.Danisevičius.

Jo kaltinimas skamba grėsmingai: „Astijus mane lytiškai prievartavo!”

Tikras ar įsivaizduotas praeities šmėklas T.Danisevičiaus sąmonėje prikėlė garsioji vadinamosios pedofilijos istorija.

„Garliavos situacija ir Bažnyčios laikysena jos atžvilgiu mane verčia mintimis grįžti į savo vaikystės tragediją”, – taip pranciškono Astijaus pusbrolis aiškino, kodėl prabilo tik dabar, praėjus net 30 metų.

Apie norą paviešinti savo istoriją T.Danisevičius prabilo dar šių metų gegužę – esą trokšta apsivalyti ir visus dalykus sustatyti į savo vietas.

„Už nusikaltimus reikia sumokėti”, – sakė jis ir tikino norintis paskatinti kitus vaikus, kurie galbūt dabar kenčia, išdrįsti prabilti apie patirtą prievartą.

Kai pradėję savo tyrimą žurnalistai kreipėsi į Astijų, šis iškart nuvyko pas pusbrolį. Tuomet abu pareiškė, kad susitaikė.

Tomas tvirtino atleidęs Astijui ir atsiėmė kaltinimus, nors dabar teigia savo žodžių neišsižadėjęs.

„Aš tik pasakiau, kad jis buvo atvažiavęs, kad susitaikėme, ir prašiau to straipsnio nepublikuoti. Astijus sakė, jog praras kunigystę, tad man jo pagailo”, – aiškino T.Danisevičius.

Tuomet straipsnis taip ir liko stalčiuje. Tačiau išgirdęs Astijaus samprotavimus apie gėjus jo pusbrolis suprato, kad nebegali tylėti.

1978 metais jo pusbrolis A.Kungys įstojo į Kauno maisto pramonės technikumą.

Vaikinas iš netoli Palangos esančių Vydmantų ketverius metus gyveno pas savo motinos seserį – Tomo motiną.

Trijų kambarių bute glaudėsi nemaža šeimyna – trys vaikai (Tomas ir dvi jo seserys), motina, tėvas, Astijus ir senelis. Pastarasis turėjo atskirą kambarį, visi kiti šeši dalijosi du kambarius.„Jis mane versdavo jį liesti... Po to versdavo man ten... Man sunku kalbėti apie tokius dalykus...

Versdavo, kad aš daryčiau dalykus su jo tuo dalyku, su burna ir taip toliau...” – sunkiai žodžius "Lietuvos rytui" rinko vyras.

Išgirdęs, kad pusbrolis kaltina jį pedofilija, Astijus nustėro.

„Ką aš galiu pasakyti. Šokas”, – tokia buvo pirmoji jo reakcija.

Astijus patvirtino, kad studijuodamas Kauno maisto pramonės technikume gyveno pas Tomo šeimą, tačiau tai, kad miegojo su juo vienoje lovoje, neigė: „Kambaryje viename buvome, čia kalbos nėra. Bet studijuodamas trečiame, ketvirtame kurse faktiškai net ir negyvenau Kaune. Aš pusę metų atlikau praktiką.”