LNK informacinė laida „Labas vakaras Lietuva“ praneša, kad medikų rankose atsidūrė ne tik mažametė, bet ir jos motina. Moteriai gydytojų prireikė dėl įtampos sukelto išsekimo.

Ligoninės vadovas Arkadijus Goldinas televizijai sakė, kad mergaitės būklė yra, gera, jokių smurto žymių nerasta, nėra ir nušalimo simptomų. Ji medikams pateikė versiją, kad pasisvečiavusi pas draugę tiesiog bijojo grįžti namo, kur ją muša mama ir brolis.

Kur naktį buvo mažametė, šiuo metu aiškinamasi. Vaikas išvežtas atlikti teismo ekspertizę. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vienuolikmetės mama įtaria, kad ją slėpė sutiktos draugės namuose.

Ji pasakojo,kad draugė ir mama teikė versijas, kad mergaitė išėjo, jos abi dalyvavo mergaitės paieškoje, bet galiausiai jos nuskambėjo įtartinai. „Akis išpūtus aiškina, kad palydėjo iki tam tikros vietos. Liko 300 metrų iki namų ir, taip gaunasi, kad ji išgaravo. Tai yra nelogiška“, - skundėsi motina.

Mergaitė iš namų dingsta jau antrą kartą, tačiau pirmą kartą ją pavyko greitai rasti. Motina tikina, kad nesmurtauja prieš vaiką, tiesiog kartais tenka auklėti griežčiau, nes mergaitė judri ir energinga: „Beabejo barama, kad reikia mokintis, ruošti pamokas, susitvarkyti drabužėlius ir namus. Bet tai nėra tas, kad atsiprašau...“

Šeima nėra socialinės rizikos kategorijoje, nėra duomenų apie smurtą ar girtavimą.


DELFI primena, kad Trakų rajone, Onuškyje, ketvirtadienio pavakarę dingo 11 metų mergaitė. Tėvai jos pasigedo apie 16.30 val., kai suprato, kad dukra išėjo iš namų palikusi mobilaus ryšio telefoną.

Mergaitės mama policijai pranešė, kad 2002 m. gimusi dukra išėjo į parduotuvę "Aibė" ir namo negrįžo. Nustatyta, kad mergaitė buvo sutikusi draugę, ją palydėjo iki namų. Kas jai nutiko po to, nežinoma.

Dėl dingusios mergaitės ant kojų sukelta Trakų rajono policija, iš namų iškviesti net tuomet nedirbę pareigūnai. Patikrinti adresai, kur galėjo nueiti mergaitė. Dirbo kinologai su šunimis. Viskas be rezultatų.

Apie 22 val. paprašyta Valstybės sienos apsaugos tarnybos pagalbos. Paprašyta pakelti į orą sraigtasparnį su termovizoriumi. Deja, iki 2 val. trukusios intensyvios paieškos buvo sustabdytos mergaitės taip ir neaptikus, tačiau vos ėmus švisti, gausios pajėgos penktadienį vėl tęsė darbą.

Vietos gyventojai neliko abejingi tėvų išgyvenimams ir savanorių gretos taip pat leidosi į paieškas.

Penktadienį prieš 10 val. mažametės tėvai sulaukė geros žinios - vaikas atsirado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)