Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Punys pirmadienį paskelbė, kad K. Jerenkevičių pripažįsta kaltu ir už abu nusikaltimus skiria 6 metų laisvės atėmimo bausmę. Ją nuteistasis turės atlikti pataisos namuose.

Už grotų K. Jerenkevičius yra laikomas nuo praėjusių metų gruodžio, todėl į laisvę jis turėtų išeiti ne anksčiau kaip 2020 m.

Baudžiamosios bylos duomenimis, K. Jerenkevičius praėjusių metų lapkritį panaudojo prievartą prieš vienuolikmetę mergaitę – užlaužė rankas ir atliko seksualinio prievartavimo veiksmus. Vyras kėsinosi mažametę ir išžaginti, bet nesugebėjo.

Apie tai, kad patyrė prievartą, mergaitė papasakojo savo motinai, ši kreipėsi į policiją. Kad mergaitės pasakojimas yra tikroviškas, patvirtino ir teismo medicinos ekspertai, ir psichologai – anot jų, nėra duomenų, jog mažametė įvykius, apie kuriuos kalbėjo, galėtų išsigalvoti.

Kaip negeras dėdė panaudojo prievartą, mažametė papasakojo ir ikiteisminio tyrimo teisėjui – būtent šiais parodymais rėmėsi apkaltinamąjį nuosprendį priėmęs teismas. Apie tai, kad patyrė seksualinę prievartą, mergaitė papasakojo ir kai kuriems pažįstamiems, jų pasakojimais taip pat rėmėsi teismas.

Be to, kaip pažymėjo nuosprendį priėmęs teismas, byloje „yra vaizdo įrašas, iš kurio matyti, kaip yra daromas nusikaltimas“.

Nuosprendį K. Jerenkevičius teismo salėje išklausė ramiai, nerodė jokių emocijų, tačiau vedamas iš salės bandė slėpti savo veidą. Jam paskelbtas nuosprendi dar neįsiteisėjo – greičiausiai vyras jį skųs apeliacine tvarka.