Manoma, kad jaunimui šėlti viešose vietose sutrukdė staiga subjuręs oras ir smarkus lietus. Sostinės centras buvo beveik tuščias: Gedimino prospekte beveik nė gyvos dvasios, Pilies ir Didžiojoje gatvėje per vakarą pavyko pastebėti tik porą kompanijų - užsieniečiai buvo visai ramūs, lietuvių kompanija, vėlų vakarą nemažu būreliu ėjusi Vokiečių gatvės link, buvo linksmesnė - džiugiai nusiteikusios merginos sveikino pravažiuojančius policininkus.

Lauko kavinės buvo tuščios, kai kurios net nedirbo. Pasak Vilniaus policijos budėtojų, iki vidurnakčio negauta jokių pranešimų apie įsišventusį jaunimą (tiesa, pavakare po Žaliuoju tiltu buvo užklupta pilnamečių gimnazistų kompanija su nugertu viskio buteliu).

Bene vienintelis pirmadienio vakaro rimtesnis įvykis, susijęs su jaunimu - avarija Minties gatvėje, įvykusi apie 21 val.

Kaip DELFI pasakojo avarijos dalyviai, vienas automobilis suko į kiemus, už jo važiavęs "Audi A6" sustojo, sustojo ir iš paskos važiavęs "Fiat Doblo", o tada į pastarąjį trenkėsi iš paskos atlėkęs "Mazda 323".

"Fiat" nuo didesnių apgadinimų išgelbėjo priekabos kablys, bet jis sumaitojo "Mazda" priekį. Avarijos kaltininką nuo sužalojimų apsaugojo išsiskleidusios saugos pagalvės.

Po smūgio "Fiat" trenkėsi į prieš jį stovėjusį "Audi". Žmonės nenukentėjo.

Paaiškėjo, kad 19-metis "Mazda" vairuotojas yra girtas (nustatytas 1,52 promilės girtumas) ir neturi vairuotojo pažymėjimo. O automobilį nusipirko prieš tris valandas.

Avarijos kaltininkas paskambino draugui, iš kurio tą patį vakarą pirko automobilį, paprašė atvažiuoti. Šis atvažiavo, bet niekuo padėti negalėjo. Ten pat atvyko ir pora merginų. "Mazda" vairuotojo draugai pasakojo, kad vaikinas iš Naujosios Vilnios važiavo pas savo draugę, bet likus puskilometriui iki jos namų pateko į avariją.

Viena iš merginų, paklausta, ar jaunuolis šventė Rugsėjo 1-ąją, ironiškai atsakė: "Aha, antrą dieną".

Ankstesnysis "Mazda" savininkas DELFI papasakojo, kad pirmadienio vakarą pardavė mašiną draugui, sutvarkė dokumentus. "Nesuprantu, kaip jis spėjo per pusvalandį prisigerti", - stebėjosi bičiulis. O avarijos kaltininkas tuo metu per policijos automobilio langą rodė nepadorius gestus. "Jį alkoholis taip veikia. Šiaip jis tvarkingas, kultūringas žmogus, niekad nevalgo be šakutės", - gyrė girtą jaunuolį draugas.

Paklaustas, ar bičiulis įsitaisė mėlynę po akimi per avariją, vaikinas paaiškino, kad draugas prieš porą dienų dalyvavo kautynėse prie parduotuvės.