Kriminalinių grupuočių siautėjimo laikais buvo žudomi ne tik bokso, kovinio sporto, bet ir krepšinio ar futbolo pasaulio atstovai. Kas įdomiausia, kad faktiškai visų nuo klastingų kulkų kritusių sportininkų užsakytų nužudymų bylos po šiai dienai nėra galutinai atskleistos. Tokie nusikaltimai tapo savotiška mistika ir jau spėjo apaugti įvairiausiomis sąmokslo teorijomis, keistomis versijomis netgi tarp buvusių kriminalinės policijos darbuotojų.

Sušaudytas prie Agurko namų

Vienas paslaptingiausių visų laikų kriminalinės Lietuvos įvykių – tai lygiai prieš 26 metus, 1997 m. spalio 30-osios vidurdienį Kauną pašiurpinusi žmogžudystė. Tą dieną Partizanų gatvės gale, faktiškai prie išvažiavimo iš laikinosios sostinės buvo nušautas su Žaliakalnio kriminaliniais veikėjas sietas, buvęs sovietinės Lietuvos suagusiųjų bokso ir tuometinės Sovietų Sąjungos jaunių bokso čempionas, kadaise du kartus teistas trisdešimtmetis Gintautas Bakanauskas, geriau žinomas Bakano pravarde.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)