Šventinę naktį Reagavimo valdybos pareigūnai gavo įvairiausių pranešimų – žmonės skundėsi per stipriai užsišventusiais kaimynais, konfliktais bei giminaičių ar artimųjų smurtais. Taip pat nerimo ir ilgapirščiai, jie vogė kurą bei brovėsi į parduotuves.

Padauginta alkoholio

Vos tik darbą pradėję pareigūnai sulaukė pranešimo apie šeimyninį konfliktą Šalčininkų rajone, kuriame moteris siautėjo ne tik rėkdama, bet ir mėtydama lėkštes. O Vilniaus mieste alkoholio padauginę vyrai aiškinosi santykius: vienas grasino seseriai ir mamai, kitas – stumdė savo mylimąją.

Eišiškių Sodų 1-ojoje gatvėje gyvenantis vyras skundėsi, kad neblaivi sugyventinė jį filmuoja, o Uosių Sodų 13-osios gatvės gyventojas daužė ne margutį, o savo sugyventinę.

Kiek absurdiškesnė istorija įvyko Vilniaus rajone, pareigūnai sulaukė pranešimo apie smurtą patyrusią jauną moterį. Įvykio vietoje paaiškėjo, kad vyras mušė savo širdies draugę, nes ši jam priekaištavo dėl pasikartojusios neištikimybės. Iš viso naktį pareigūnai skubėjo į 24 įvykius susijusius su smurtu artimoje aplinkoje.

Pergėrę žmonės nesutarė ne tik su artimaisiais, bet ir su taksistais. Konduktorių gatvėje vienas pilietis nenorėjo susimokėti už kelionę, o Taikos gatvėje tarp vairuotojo ir kliento įvyko muštynės. Apie 21.20 val. buvo sulaukta dviejų pranešimų, kad minimoje gatvėje vienas vyras guli ant žemės, o kitas jį spardo. Į įvykio vietą nedelsiant atskubėjo medikai ir pareigūnai, pasirodo, kad pavežėjas ir klientas susipyko dėl pinigų, todėl vienas kitam kibo į atlapus.

Buvusią mylimąją gąsdino šaunamuoju ginklu

23 val. gausias pareigūnų pajėgas ant kojų sukėlė persigandusios moters pranešimas apie pistoletu ginkluotą buvusį vyrą. Vilniaus rajono gyventoja teigė, jog prie jos namų automobiliu atvažiavo buvęs mylimasis, jis nukreipė šaunamąjį ginklą į langą. Kiek vėliau pranešėja teigė, kad įtariamasis pasišalino.

Atvykus į gretimą kaimą, prie įtariamojo (gim. 1984 m.) namo policininkai pastebėjo minėtą transporto priemonę, joje buvo ir šaunamasis ginklas (pneumatinis). Surastas vyras apsimetė nieko nesuprantantis, teigė, kad automobilio nevairavo, o tuo labiau nevažiavo pas buvusiąją. Taip pat akivaizdžiai neblaivus pilietis aiškino, kad jo transporto priemonės variklio dangtis šiltas, nes šiaip šilta diena buvo.

Pasakomis nepatikėję pareigūnai patikrino vyriškio girtumą – alkotesteriu buvo nustatytas 2,79 prom. neblaivumas. Pirminiais duomenimis, tai ne pirmas vyro bandymas gąsdinti buvusią mylimąją, tik šį kartą išsisukti nepavyks. Dėl sveiku protu nesuvokiamo piliečio elgesio pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 145 str. (grasinimas nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas).

Vagys brovėsi į parduotuves

Apie 1.30 val. buvo gautas pranešimas, kad į „Iki“ parduotuvę Grigiškėse galimai įsibrovė vagys. Atvykę pareigūnai rado išdaužtą durų stiklą, o įtariamieji jau buvo pasprukę.

Liudininkų teigimu, į parduotuvę įsibrovė akivaizdžiai neblaivus vaikinas, kuris su grobiu rankose pabėgo. Paaiškėjo, kad įtariamasis pavogė alkoholinius gėrimus.

Kiek vėliau patruliai buvo informuoti apie dar vieną valgių žygdarbį – Naujojoje Vilnioje, Šiaurės g., ilgapirščiai bandė patekti į „Vynoteką“. Įvykio vietoje pastebėta, kad dideliu akmeniu kelis kartus buvo daužtą į durų stiklą, tačiau prasibrauti nepavyko.

Taip pat šventinę dieną iš „CircleK“ degalinės buvo nugvelbti degalai. Teigiama, kad du vyrai su kanistrais įsipylė degalų ir nesusimokėję pabėgo.

Užšoko ant automobilio

Pareigūnams teko vykti ir į Vilniaus centrą. Naktį buvo pranešta, kad Islandijos gatvėje bėgdami du vyrai užšoko ant stovėjusio „Volvo“ ir jį apgadino. Pranešėjas teigė, jog buvo sulankstytas automobilio stogas bei durelės. Šalia buvę pilietiški žmonės sulaikė vieną įsisiautėjusį „tarzaną“ ir iškvietė pareigūnus.

Paryčiais patruliai vyko į Didžiąją gatvę. Vyras pranešė, kad bare „Who Hit John“ jį sumušė. Nelaimėlis pasakojo, kad išėjo iš tualeto ir sulaukė kelių smūgiu į galvą. Pasirodo, kad vyras buvo sužalotas netyčia – jis pateko į kitų dviejų žmonių muštynes.

Be smurto, triukšmo ir muštynių, gautas ne vienas pranešimas apie norą nusižudyti. Pareigūnai ir medikai reagavo į visus pagalbos šauksmus, žmonėms GMP suteikė medicininę pagalbą.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)