Apie 7 val. ryto gausios kelių policijos pareigūnų pajėgos išsirikiavo Geležinio Vilko gatvėje. Pasirodo ne vienas vairuotojas iš pat ankstaus ryto sėdo prie automobilio vairo, nors iš vakaro gerai pagėrė.

Pirmasis girtas vairuotojas įkliuvo vos reidui prasidėjus. „Volvo“ automobilį vairavęs vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 0,68 promilės. Po penkiolikos minučių vyriškis šiek tiek prablaivėjo, tačiau atsakomybės nepavyko išvengti – jam antru pūtimu nustatytas 0,58 prom. girtumas.

Kiek vėliau pareigūnai sustabdė „VW Golf“ vairuotoją. Į reidą papuolęs vyras išties sunerimo, pasirodo, buvo ko. Į alkoholio matuoklį pilietis įpūtė 0,80 promilės.

Pareigūnų paklaustas, kada ir kiek vartojo alkoholinių gėrimų, vyras pasakė, kad iš vakaro išgėrė vos „100 g“, tačiau tai mažai tikėtina. Antru pūtimu vairuotojui nustatytas 0,67 promilės girtumas. Už šį pasivažinėjimą vyriškis turės susimokėti baudą.

Taip pat kelionė per Vėlines apkarto ir „Land Rover“ vairuotojui, jam buvo nustatytas 0,72 prom. girtumas. Po 15 minučių vyriškis šiek tiek prablaivėjo, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,61 prom.

Reido metu buvo sustabdytas „VW Sharan“ vairuotojas, kuris pasirodo buvo girtesnis nei prieš tai nustatyti pažeidėjai. Pirmu pūtimu vyrui nustatytas 0,94 prom. girtumas, o antru 0,96 prom. Galimai šis vairuotojas nevengė išgerti alkoholio net prieš sėdant prie automobilio vairo.

„Gudrus“ manevras nepavyko

Apie 8 val. sustabdytas pilietiškas vairuotojas pareigūnams pranešė apie įtartinus „Mercedes-Benz“ ekipažo veiksmus. Vyras informavo, kad pamatęs policijos pareigūnus vairuotojas staigiai iššoko iš transporto priemonės ir apsikeitė vietomis su keleiviu. Tai sužinoję pareigūnai nedelsiant sustabdė automobilį.

Į alkoholio matuoklį vyriškis įpūtė vos 0,17 prom., bet pasirodo ne tai buvo apsikeitimo esmė. Pareigūnai išsiaiškino, kad pilietis yra iš Moldavijos, neturi nei tapatybę patvirtinančio dokumento, nei vairuotojo pažymėjimo, o jo viza Lietuvoje jau yra pasibaigusi.

Vyriškis svečiuodamasis spėjo prisidirbti jau ne vieną kartą – jo atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Pareigūnai nedelsiant sulaikė vyriškį ir uždarė į areštinę. Sulaikytasis bus perduoti VSAT pareigūnams, kurie jį deportuos į gimtinę.

Keli bokalai vyno

Pareigūnams persikėlus į T. Narbuto gatvę buvo nustatytas dar vienas neblaivus vairuotojas. „Audi“ automobiliu važiavęs 18-metis į alkoholio matuoklį įpūtė 0,61 prom. Sužinojęs, kad yra neblaivus jaunuolis labai sunerimo, teigė, kad iš vakaro išgėrė vos kelis bokalus vyno. Pareigūnai vairuotojo dar paklausė, nuo kada vynas bokalais geriamas, tačiau jaunuolis pakomentuoti nepanoro.

Antru patikrinimu vaikinui nustatytas 0,52 prom. girtumas. Pasirodo, jaunuolis neturi vairavimo stažo, dėl to prie transporto priemonės vairo jis turi būti visiškai blaivus.

Ilgąjį savaitgalį visoje Lietuvoje buvo sustiprintos policijos pajėgos. Ypač Vilniaus kelių policijos pareigūnai įdėjo daug darbo apsaugant sostinės eismo dalyvius nuo neatsakingų vairuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)